آیین ” اهواز پایتخت کتاب ایران” با حضور مدیران فرهنگی و اهل قلم در تالار مهتاب برگزار شد

آیین ” اهواز پایتخت کتاب ایران” با حضور مدیران فرهنگی ،هنرمندان و اهل قلم بعد از ظهر امروز چهارشنبه 20 اسفند در تالار مهتاب کتابخانه مرکزی  برگزار شد.در این مراسم پس تلاوت آیاتی از کلام الله مجید توسط قاری بین المللی “حاج سید جاسم موسوی” و نواخته شدن سرود ملی جمهوری اسلامی ،همایون قنواتی مدیرکل […]

آیین ” اهواز پایتخت کتاب ایران” با حضور مدیران فرهنگی ،هنرمندان و اهل قلم بعد از ظهر امروز چهارشنبه 20 اسفند در تالار مهتاب کتابخانه مرکزی  برگزار شد.در این مراسم پس تلاوت آیاتی از کلام الله مجید توسط قاری بین المللی “حاج سید جاسم موسوی” و نواخته شدن سرود ملی جمهوری اسلامی ،همایون قنواتی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان و سید خلف موسوی شهردار اهواز در سخنانی به تبیین روند انتخاب اهواز به این عنوان و کارهای انجام شده و همچنین بیم ها و امیدها برای حفظ این عنوان و فراهم ساختن زمینه حضور در رقابت جهانی پرداختند.

0000000

قنواتی : شعار سال آینده ما ؛ اهواز کتاب می خواند

قتواتی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان در سخنان کوتاهی با تبریک این دستاورد فرهنگی به مردم گفت : انتخاب اهواز بعنوان پایتخت کتاب خبر بسیار مسرت بخشی برای اهل فرهنگ بود. وی افزود : برای رسیدن به این عنوان سعی کردیم طرح های فراگیر ،عمومی ،قابل تعمیم ،ارزان و قابل دسترس ارایه شود.توجه به اقوام و تنوع فرهنگی و افزایش آگاهی های زیست محیطی شهروندان از ویژگی های دیگر برنامه های پیشنهادی اهواز پایتخت کتاب بود.تاکید می کنم اگر همراهی و همدلی همه نبود این اتفاق به وقوع نمی پیوست. قنواتی : ما علاقمند هستیم سال 2017 اهواز نامزد شایسته جمهوری اسلامی در جهان باشد.ولی سعی و تلاشمان این خواهد بود که سال آینده ؛سال کتاب و ترویج کتاب و کتابخوانی در خوزستان باشد .شعار سال آینده ما ؛ اهواز کتاب می خواند.

سید خلف موسوی : انتظار می رود شرکت های نفت ، فولاد و نیشکر  سهمی در توسعه شهر اهواز داشته باشند

در این آیین سیدخلف موسوی شهردار اهواز با بیان گزارشی از نشست ها و هماهنگی های انجام شده میان دستگاههای اجرایی و تشکل های مردمی در زمینه فراهم ساختن بستر کسب عنوان “اهواز پایتخت ایران” گفت: حقیقتا جوانان اهوازی در مسیر تلاش های گسترده ای را به انجام رساندند ،امروز باید سعی کنیم با برنامه ریزی دقیق و منظم و رقابت جدی در دنیا هم صاحب نام شویم.البته نباید جهت گیری و هدف گذاری در حوزه کتاب معطوف به مسابقه باشد . شهردار اهواز : احساس تعلق به اهواز و گرایش به کتاب باید در فکر و زندگی همه شهروندان بدون خط کشی خاص تزریق و پوشش کاملا متوازن باشد. آنچه مردم اهواز از ما می خواهند توسعه متوازن است که شامل همه نیازهای جامعه باشد. موسوی اظهار داشت : اهواز استعداد و ظرفیت رسیدن به مدل مطلوب توسعه متوازن را دارد زیرا پتانسیل ها و گردش پول در اهواز از شهرهای دیگر بالاتر و بیشتر است.متاسفانه اکثر درآمدها در تهران متمرکز است و تا حالا حاضر به پرداخت مازاد درآمد به استان نیستند.بطور نمونه در سال گذشته سود خالص فولاد خوزستان بیش از 900 میلیارد بوده است اکنون باید پاسخ دهند چه میزان آن در استان هزینه شده است؟ به هر حال ما موفق به کسب یک عنوان شدیم ،اگر همه کمک کنند در مراحل بعدی موفق می شویم ولی اگر دیگران کوتاهی کنند شاید عنوان در سال آینده به شهر دیگری داده خواهد شد موسوی در خصوص اهمیت انتخاب اهواز بعنوان پایتخت کتاب گفت : کسب عنوان جهانی می تواند زمینه جذب کمک های سازمان های فرهنگی بین المللی مثل یونسکو را فراهم سازد.بطورنمونه از رهگذر انتخاب اصفهان بعنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام ،هم سازمان کنفرانس اسلامی و هم یونسکو کمک های قابل توجهی به اصفهان کردند. موسوی افزود: بنده پیش از این پیشنهاد دادم که اهواز بعنوان پایتخت “دفاع مقدس” معرفی و ثبت شود که البته برخی نیز معترض این نام شدند.در مجموع ما اهواز را پایتخت همه خوبی ها می دانیم ، ویژگی های پسندیده ای همچون میهمان نوازی ، غیرت ، زیبایی ،تشیع ،ایثار و شهادت و دفاع مقدس موجب عزت و اعتلای این شهر شده است. شهردار اهواز با انتقاد از عدم توجه برخی شرکت ها و سازمان ها همچون نفت ، فولاد و نیشکر به امر توسعه اهواز گفت: امروز تمامی طرح ها و پروژه های عمرانی ، فرهنگی ، رفاهی و خدماتی شهرداری با هزینه و مالیات مردم اهواز اداره می شود و متأسفانه این سازمان ها و شرکت ها علیرغم استفاده از زیرساخت های شهر مانند پل ها ، زیرگذرها، خدمات و امور رفاهی اما هیچ هزینه ای به مردم اهواز پرداخت نمی کنند .انتظار می رود شرکت های نفت و فولاد و غیره که از ظرفیت های شهر بهره می برند حداقل در راستای خدمت رسانی به خانواده کارکنان خود سهمی در توسعه شهر اهواز داشته باشند. شهردار اهواز در پایان گفت : عده ای در اهواز درآمد هنگفتی دارند اما حاضر به سرمایه گذاری در این شهر نبوده و متاسفانه این سرمایه ها را به خارج استان منتقل می کنند.تاکید می کنم ، تا احساس تعلق به اهواز تقویت نشود امکان دست یابی به مدل توسعه متوازن و پایدار نخواهد بود.

0 2 4 5