معاون وزیر کشور : آسیب‌های اجتماعی به شکل خاموش کشور را فرا گرفته است

معاون امور آسیب ها و مسائل اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور گفت: درگیر جنگ بزرگی هستیم که همان آسیب‌های اجتماعی است، مساله ای که به شکل خاموش همه کشور را فرا گرفته است. رضا محبوبی روز دوشنبه در نشست تخصصی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با مشاوران وزرا، مدیران کل امور بانوان و […]

معاون امور آسیب ها و مسائل اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور گفت: درگیر جنگ بزرگی هستیم که همان آسیب‌های اجتماعی است، مساله ای که به شکل خاموش همه کشور را فرا گرفته است. رضا محبوبی روز دوشنبه در نشست تخصصی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با مشاوران وزرا، مدیران کل امور بانوان و مدیران کل امور اجتماعی استانداری های سراسر کشور افزود: طی دو تا سه سال اخیر آسیب‌های اجتماعی در وضعیتی قرار گرفته که همه این گزارش ها شنیده ایم و این موضوع در پی گزارش شورای اجتماعی کشور بود.

وی تصریح کرد: ۱٫۵ تا دو سال طول کشید تا گزارش جامع آسیب‌های اجتماعی جمع آوری شد. یک تصویر نسبتا جامع از وضعیت اجتماعی به ویژه آسیب‌های اجتماعی گزارش شده بود و اکنون باید گفت که وضعیت آسیب های اجتماعی نگران کننده است.محبوبی ادامه داد: اکنون ١۵ میلیون پرونده قضایی، سه میلیون و ٢٠٠ هزار زن سرپرست خانوار، سالانه سه هزار معلول قطع نخاع و هزاران قطع عضو و آسیب دیگر در کشور داریم که وقتی این تابلو را مرور می کنیم نشان می دهد که اوضاع وخیم و واجد توجه ویژه است.وی اظهار داشت: البته آسیب‌های اجتماعی به سمت زنانه شدن پیش می رود. جمعیت زنان درگیر مواد مخدر و اعتیاد در چند سال گذشته بیش از سه برابر شده است و متاسفانه بیش از ۵٠ درصد موارد شناسایی شده مبتلایان به ایدز از طریق رابطه جنسی است و از جمعیت ٧٠ هزار نفری افراد مبتلا به ایدز ۴٧ درصد زن هستند.

معاون امور آسیب ها و مسائل اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور گفت: ما این رکوردها را می زنیم و باید به زودی منتظر سونامی آسیب های اجتماعی باشیم.وی اضافه کرد: همچنین آمار زنان سرپرست خانوار که قرار بود در یک برآورد پنجساله در دو تا سه سال گذشته انجام شود در سناریوی بدبینانه تعداد این زنان در سرشماری سال ٩۵حدود دو میلیون و ١۵٠ نفر پیش بینی می شد اما رقم سه میلیون و ٢٠٠ هزار زن سرپرست خانوار بود.وی تصریح کرد: در علت یابی کلیت مسأله آسیب های اجتماعی در تغییرات نوع این آسیب‌ها به یکسری علت ها رسیده ایم که برخی از آسیب ها به فقر، بیکاری، ناموزونی توسعه، بی عدالتی و توزیع نامناسب منابع برمی گردد.