حجةالاسلام و المسلمین هادی خامنه ای: در کشور ما هم تفکر تکفیری وجود دارد

در کشور ما هم تفکر تکفیری وجود دارد/ اگر مسئولی از روی نادانی یا خودخواهی ادعا کند که اسلام با دموکراسی رابطه خوبی ندارد، نه تنها اروپایی‌ها خشمگین نمی‌شوند بلکه ممنون هم می‌شوند / آدم‌های نادان و عقده‌ای و کسانی که دچار وسوسه‌های شیطانی هستند و اهل تملقند نمی‌توانند آمر به معروف باشند.با نزدیک شدن […]

در کشور ما هم تفکر تکفیری وجود دارد/ اگر مسئولی از روی نادانی یا خودخواهی ادعا کند که اسلام با دموکراسی رابطه خوبی ندارد، نه تنها اروپایی‌ها خشمگین نمی‌شوند بلکه ممنون هم می‌شوند / آدم‌های نادان و عقده‌ای و کسانی که دچار وسوسه‌های شیطانی هستند و اهل تملقند نمی‌توانند آمر به معروف باشند.با نزدیک شدن به روزهای پایانی ماه رمضان، میزان سخنرانی های سیاسی نیز افزایش پیدا کرده است. از یک سو محافظه کاران در خلال سخنرانی های مذهبی خود به انتقاد از دولت می پردازند و از سوی دیگر اصلاح طلبان و سیاستمداران نزدیک به دولت پس از چند سال سکوت اجباری، این امکان را یافته اند که مواضع خود را مطرح کنند.

20140721112711_thumbnail_300x200

چند روز پیش علی اکبر ناطق نوری در حرم بنیانگذار جمهوری اسلامی از عملکرد دولت محمود احمدی نژاد انتقاد کرد و حالا حجت الاسلام سیدهادی خامنه ای از وجود جریانات تکفیری در ایران سخن گفته است.بازگشت برخی چهره های سیاسی منتقد محافظه کاران به فضای عمومی کشور رخدادی است که از زمان آغاز به کار دولت حسن روحانی آغاز شده است و به نظر می رسد تا زمان برگزاری انتخابات مجلس دهم، کمیت این روند بیش از همیشه افزایش یابد.نکته مشترک میان این سخنرانی ها انتقاد از مشکلات دولت داری 8 ساله محافظه کاران و هشدار درباره ظهور جریان های تندرو است. گروه هایی که سید هادی خامنه ای، دبیرکل مجمع نیروهای خط امام معتقد است در برخورد با مخالفانشان به اخلاق سیاسی پای بند نیستند.حجت‌الاسلام والمسلمین سیدهادی خامنه‌ای که در مراسم شب بیست و سوم ماه رمضان در حسینیه دارالزهرا(س) سخنرانی می کرد با اشاره به مشکلات کنونی جهان اسلام گفت: امروز شاهدیم که دنیای اسلام با بلیه بسیار بزرگی روبروست و من تاکید دارم که همه ما با سهم‌های مختلف در مشکلات امروز جهان اسلام سهیم هستیم.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب ادامه داد: داعش و القاعده با چهره تعصب آمیز مسلمانانی شبیه خوارج ظاهر شده‌اند، اگرچه در پشت صحنه آمریکا و اسرائیل هستند اما کشتارها و فجایعی که وهابی‌ها یک قرن قبل انجام دادند به کشتارهای امروز داعش شبیه است.سیدهادی خامنه‌ای با تاکید بر لزوم محکوم کردن فجایع غزه در کنار انحراف‌زدایی از اسلام، گفت: عده‌ای گفتند فلان جریان وابسته به اصلاحات شعار “نه غزه، نه لبنان، جانم فدای ایران” سر داده است. این یک دروغ شاخدار است زیرا هیچ‌کس از وابستگان به اصلاحات و کسانی که به مردم و انقلاب ایمان دارند، چنین عقیده‌ای ندارند.دبیرکل مجمع نیروهای خط امام خاطرنشان کرد: این دروغی است که به اصلاح‌طلبان بسته‌اند مثل همه حرف‌های دیگری که زده‌اند و ما باید با اظهاراتمان، با بیانیه‌ها و ابزارهایی که در اختیار داریم این دروغ را تکذیب کنیم، به مظلومان کمک کنیم و نشان دهیم آنچه که برخی مغرضان می‌گویند، دروغ است.این فعال سیاسی اصلاح‌طلب اضافه کرد:‌ بعد از هر انقلابی فرصتی بروز می‌کند تا افرادی که خود را به شکل مسلمانان درآورده بودند دوباره لباس اصلی خود را بپوشند. در انقلاب ما هم این چنین بود و امروز جامعه ما با این تفکر درگیر است.

سیدهادی خامنه‌ای با اشاره به تفکر خوارج و رهبران این جریان اظهار کرد: پیروان چشم و گوش بسته این‌ها معتقد بودند حضرت علی (ع) در ماجرای حکمیت اشتباه کرد اما رهبرانشان حقیقت را می‌دانستند. ما باور ندارم که سران این جریان‌ها نمی‌دانستند چه می‌کنند.در واقع سران این جریان بی حساب و کتاب این اندیشه منحرف را اشاعه نمی دادند.بنابراین جریانات انحرافی علی رغم این که در ظاهر افرادی نادان و ناوارد هستند اما در سطح رهبری کسانی هستند که آگاهانه این حرکت را به راه انداختند.این فعال سیاسی همچنین یادآور شد: در اوایل اسلام جریانات تکفیری وجود داشتند. این‌ها کسانی هستند که علاقه دارند هر کسی را به هر دلیلی که می‌پسندند منحرف و کافر بنامند. در کشور ما هم این تفکر وجود دارد. البته درجات این تکفیری‌ها با یکدیگر متفاوت است.دبیرکل مجمع نیروهای خط امام ادامه داد: اشتباهات ما در قبل و بعد از انقلاب اثر خود را در آفریقای مسلمان امروز یا حتی آمریکا دارد. اینکه برخی دلسوزان می‌گویند قبل از هر چیز باید خود را اصلاح کنیم تا دنیا اصلاح شود، حرف درستی است و این گفته قرآن است که اول خودتان را مراقبت کنید. اگر ما از عدالت سخن می‌گوییم باید بدانیم که در این نقطه کره زمین عدالت رعایت نشود آثار آن در آن طرف کره زمین هم بروز خواهد کرد.

سیدهادی خامنه‌ای با بیان اینکه “مسلمانان به خاطر اشتباهاتشان در ایجاد القاعده و طالبان سهم داشته‌اند”، اظهار کرد: مثلاً در اثر حکومت معاویه در شام و فرهنگ معرفی شده اسلام به دنیا هنوز هم مشکلاتی دامن‌گیر اسلام است زیرا شام با اروپا ارتباط تجاری و فرهنگی داشت؛ بنابراین اسلامی که به اروپا رفته، اسلام معاویه است و امروز هم همان چیز‌ها در ذهن اروپایی‌ هاست.دبیرکل مجمع نیروهای خط امام در همین راستا خاطرنشان کرد: اگر مسئولی از روی نادانی یا خودخواهی ادعا کند که اسلام با دموکراسی رابطه خوبی ندارد، نه تنها اروپایی‌ها خشمگین نمی‌شوند بلکه ممنون هم می‌شوند زیرا این ادعای آنهاست و این سخن هم سند و مدرکی برای آنها خواهد بود.او در ادامه، عدالت را به معنی اعتدال و نگه داشتن حد وسط و پرهیز از تندروی‌های غیرعاقلانه و احمقانه توصیف کرد و افزود: ارزش‌هایی که در صدر آنها عدالت و صداقت است گاهی می‌توانند به ضد ارزش تبدیل و ابزاری برای ضد خود شوند. این همان چیزی است که شریعتی از آن به عنوان مذهب علیه مذهب سخن می‌گفت یعنی می‌توان با سلاح و ابزار دین و ارزش‌های دینی کاری کرد که طرفداران واقعی دین از صحنه به در شوند.سیدهادی خامنه‌ای اضافه کرد: در همه دوران‌ها مرسوم بوده و امروز هم مرسوم است که برای خارج کردن یکدیگر از عرصه قدرت علیه هم اقداماتی انجام می‌دهند. اگر اخلاق در سیاست رعایت نشود، همان چیزی از آب در می‌آید که اموی‌ها می‌خواستند؛ بنابراین حضرت علی (ع) اخلاق در سیاست را رعایت می‌کرد و بی‌عدالتی و بی‌اخلاقی را در هیچ کجای سیاست روا نمی‌داشت.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اینکه “شناسایی و رعایت ارزش‌ها نیاز به الگو دارد”، خاطرنشان کرد: عدالت چیزی نیست که عده‌ای به بهانه آن آزادی را از مردم بگیرند و با ابزار آن هرکس را که می‌خواهد تعقل به خرج دهد از صحنه خارج کند.او صبر، یقین و عدل و جهاد را پایه‌های اصلی ایمان از نگاه امیرالمؤمنین دانست و گفت: یکی از ویژگی‌هایی که در جوامع انسانی وجود دارد، تملق است.سید هادی خامنه ای داشتن شغل، تقصیر و کرامت و امنیت و تساوی در قانون، حقوق اساسی، داشتن نقش در سرنوشت کشور و داشتن آزادی را از جمله حقوق مردم خواند و گفت: متأسفانه عده‌ای که معنی عدالت را نمی‌فهمند آن را وسیله‌ای برای مقابله با آزادی می‌دانند در حالی که آزادی زیر لوای عدالت مستتر و تضمین‌کننده آن است.این فعال سیاسی با بیان اینکه “عدالت به معنی تساوی مطلق نیست”،افزود: عدالت هدف غایی همه انبیاست و آنها برای این آمدند که بشر خودش برای تحکیم و عدالت و قسط به پا خیزد؛ بنابراین فرهنگ عدالت باید در جامعه رواج پیدا کند و مردم خودشان برای قسط قیام کنند.سیدهادی خامنه‌ای درباره امر به معروف و نهی از منکر نیز اظهار کرد: موضوع امر به معروف و نهی از منکر در جامعه ما بسیار مطرح است و حتی عده‌ای می‌خواستند وزارتخانه‌ای با این نام راه بیفتد. نکته‌ای که باید به آن توجه داشت، این است که این کار نیاز به حضور مردم در صحنه دارد زیرا این کار، کار مردم است، نه خواص؛ ضمن اینکه فلسفه امر به معروف و نهی از منکر هم باید در جامعه بازگو شود.

او اضافه کرد: آدم‌های نادان و عقده‌ای و کسانی که دچار وسوسه‌های شیطانی هستند و اهل تملقند نمی‌توانند آمر به معروف باشند. باید ابتدا معروف در جامعه شناخته و ترویج شود و بصورت یک فرهنگ عمومی در بیاید. رفتار و گفتار و شخصیت انسان‌های پاک باخته و دلسوز، خود به خود امر به معروف است.دبیرکل مجمع نیروهای خط امام در پایان تاکید کرد: کسی که امر به خوبی کرده و از بدی نیز نهی می‌کند، باید خودش مجسمه تمام و کمال خوبی‌ها و نفی ضد ارزش‌ها بوده و حرف و عملش یکی باشد.