دروغ‌پراکنی رسانه‌های خارجی در رابطه با درگیری‌ها حماس و رژیم صهیونیستی

برخی از رسانه‌های خارجی با انتشار گزارش‌هایی که هیچ‌یک با دیگری مطابقت ندارد، به دروغ‌پراکنی درخصوص وقایع رخ داده در اراضی اشغالی پرداختند.در پی بالا گرفتن درگیری‌ها در اراضی اشغالی، صفحه دولت رژیم صهیونیستی عصر روز سه‌شنبه در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت که «چهل کودک کشته شده‌اند».این رژیم برای اثبات این ادعای خود […]

برخی از رسانه‌های خارجی با انتشار گزارش‌هایی که هیچ‌یک با دیگری مطابقت ندارد، به دروغ‌پراکنی درخصوص وقایع رخ داده در اراضی اشغالی پرداختند.در پی بالا گرفتن درگیری‌ها در اراضی اشغالی، صفحه دولت رژیم صهیونیستی عصر روز سه‌شنبه در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت که «چهل کودک کشته شده‌اند».این رژیم برای اثبات این ادعای خود ویدیویی را از خبرنگار شبکه i24news که درحال تهیه گزارش در کفار غزه بود را ضمیمه کرده است.

این خبرنگار در این ویدیو با نشان دادن وضعیت این رژیم در پی حملات حماس می‌گوید که «نزدیک به ۴۰ کودک با برانکارد درحال جا به جایی هستند».وی در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا این ۴۰ کودک کشته‌اند، گفت که این «آن چیزی است که فرمانده به من گفته است» و تاکید کرد که آمار کشته‌شدگان هنوز مشخص نیست.وی مدتی بعد با تغییر اظهارات خود گفت «یکی از فرماندهان به من گفته که دست کم ۴۰ کودک کشته شده‌اند» و «سر برخی از آن‌ها بریده شده است».

این اظهارات به سرعت در فضای مجازی دست به دست شد و حتی برخی رسانه‌ها نیز به پوشش این مسئله پرداختند و بعضا باعث ایجاد سردرگمی شدند.رسانه بلاروسی Nexta با درهم آمیختن بخش‌هایی از گزارش‌های مختلف اعلام کرد که رژیم صهیونیستی بدن «۴۰ کودک سر بریده شده» را به رسانه‌ها نشان داده است.رژیم صهیونیستی در روز سه‌شنبه به خبرنگاران اجازه داد تا وارد کفار غزه شوند. دهکده‌ای که تنها در یک کیلومتری نوار غزه قرار دارد. زمانی که خبرنگاران به کفاز غزه آمدند، رژیم صهیونیستی در رابطه جنایات حماس با آن‌ها سخن گفت و در رابطه با «گردن زدن خانواده‌ها» ادعاهایی را مطرح کرد؛ با این حال هیچ یک از این رسانه‌ها گزارشی را مبنی بر پیدا شدن جسد ۴۰ کودک منتشر نکردند.

تنها شخص دیگری که گزارش مشابهی را منتشر کرد، خبرنگار بخش فرانسوی i24news بود که او مدعی شد «جسد ۴۰ کودک با قطع عضو پیدا شده است».یک خبرنگار دیگر این رسانه در اظهاراتی جداگانه مدعی شد که «چند خردسال در میان این کودکان بوده‌اند». زمانی که یه رسانه دیگر برای اطمینان حاصل کردن از اطلاعات ارائه شده توسط این شخص با وی تماس گرفت، او اذعان کرد که «بچه کشته شده یا سربریده شده‌ای را ندیده و به حرف‌های سربازان استناد کرده است».

به این ترتیب این رسانه‌ تاکنون چند روایت مختلف از مسئله‌ای را مطرح کرده که آن را هیچ رسانه دیگری گزارش نداده است.برخی سربازان رژیم صهیونیستی در اظهاراتی متفاوت به این رسانه گفتند که «کودکان اعدام شده‌اند» اما نحوه کشته شدن این کودکان را تعیین نکردند.این شبکه صهیونیستی همچنین آماری را از پیدایش ۲۰۰ جسد در کفار غزه منتشر کرد که پس مدتی خبرگزاری رویترز در خبری اعلام کرد که گزارش رسمی در رابطه با تعداد کشته‌شدگان تاکنون منتشر نشده است.

با توجه به اینکه بسیاری از گزارشات در هنگام بازنشر دچار تغییراتی شده‌اند، احتمال آن نیز وجود دارد که خود گزارشات اولیه پیش از انتشار دستخوش تغییراتی شده باشند.وبگاه خبری آمریکایی بیزنس اینسایدر در پی انتشار آمار کودکان کشته شده با سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی ارتباط برقرار کرد.این سخنگو در پاسخ عنوان کرد که سربازان وی اجساد کودکان را پیدا کرده‌اند اما خود «تصویر یا ویدیویی را از این کودکان مشاهده نکرده است».خبرگزاری ترکی آناتولی پس از ساعاتی در گزارشی اعلام کرد که «اسرائیل نمی‌تواند اتهامات درخصوص گردن زدن کودکان را تایید کند».

خبرنگار روزنامه فرانسوی لوموند که او نیز در کفار غزه بود در صبح روز چهارشنبه گزارش داد در زمانی که وی در انجا بوده کسی در رابطه با «گردن زده شدن غیرنظامیان» چیزی به نگفت بود. او تاکید می‌کند که به هیچ وجه چیزی در رابطه با «گردن زدن کودکان نشنیده است».این خبرنگار در ادامه با دو ارگان خدمات اضطراری در اراضی اشغالی تماس می‌گیرد و آن‌ها نیز تایید می‌کنند که چنین مسئله‌ای را مشاهده نکرده‌اند.