هاآرتص: اسراییل دیگر هر کار کند، بی‌فایده خواهد بود

در یادداشتی که در روزنامه‌ هاآرتص منتشر شده، با اذعان به ناتوانی قوای امنیتی و دفاعی رژیم صهیونیستی در بازدارندگی از اجرای عملیات «طوفان الاقصی»، این حمله نقطه‌ عطفی برای رژیم صهیونیستی توصیف شده است.در پی عملیات موفقیت‌آمیز روز گذشته جنبش مقاومت فلسطین، در یادداشتی در روزنامه هاآرتص چاپ رژیم صهیونیستی آمده است: اسراییل هر […]

در یادداشتی که در روزنامه‌ هاآرتص منتشر شده، با اذعان به ناتوانی قوای امنیتی و دفاعی رژیم صهیونیستی در بازدارندگی از اجرای عملیات «طوفان الاقصی»، این حمله نقطه‌ عطفی برای رژیم صهیونیستی توصیف شده است.در پی عملیات موفقیت‌آمیز روز گذشته جنبش مقاومت فلسطین، در یادداشتی در روزنامه هاآرتص چاپ رژیم صهیونیستی آمده است: اسراییل هر کاری که پس از این انجام دهد، بیهوده خواهد بود، حتی اگر محمد الضیف، فرمانده شاخه نظامی حماس را در پناهگاهش پیدا کرده و او را در دادگاهی مردمی محاکمه کند. مانند جنگ یوم کیپور، خسارات به بارآمده، نتیجه ضربه اولیه بود. بقیه ماجرا، صرفا داستانی برای مورخان است.

در این یادداشت با اشاره به اقدامات تلافی‌جویانه رژیم اشغالگر قدس در پی عملیات «طوفان الاقصی» آمده است: نیروی دفاعی اسراییل آن را عملیات «شمشیرهای آهنین» می‌نامد اما در واقع عملیات «تسلیم غافلگیرانه» بود. تمامی نیروهای ارتش و شین بت با تمامی ابزارهایی که در اختیار دارند، از پهپادهایشان گرفته تا استراق سمع کردنشان، هوش انسانی، بهره‌برداری از منابع انسانی، هوش مصنوعی و نبوغ یگان زبده ۸۲۰۰، هیچ کدامشان سرنخی نداشتند!

در ادامه این یادداشت آمده است: موفقیت حماس رخدادی تراژیک برای اسراییل بود. احساس امنیت از بین رفته است. دشمن، به آسانی و بدون هیچ پاسخی، میدان جنگ را به قلمرو اسراییل کشاند. ارتش غافلگیر و دست خالی مانده بود.ایهاآرتص: اسراییل دیگر هر کار کند، بی‌فایده خواهد بودن مطلب می‌افزاید: واقعا چیزی برای گفتن درباره پلیس اسراییل وجود ندارد. آن‌ها حتی نمی‌توانند از پس دزد خودروها بربیایند؛ این کار فراتر از توانمندی‌های آن‌هاست! اساسا، بیش از پیش این احساس وجود دارد که اینجا کشوری در کار نیست و نمی‌توانیم بگوییم «اگر اتفاقی برایم بیفتد، کسی به کمک خواهد آمد». اتفاقی افتاد و هیچ کسی نیامد. مردم، ساعت‌ها در خانه‌هایشان گیر افتاده و با شبه‌نظامیان داخل جیپ‌ها رو در رو بودند؛ کسی هم به کمکشان نیامد.

نگارنده معتقد است: جامعه اسراییل دیگر به وضعیت پیش از ۷ اکتبر بازنخواهند گشت. همان طور که جنگ یوم کیپور اسراییل را تغییر داد، این (حمله) هم اسراییل را تغییر داد. درست بغل گوشمان، شاهد شکست دولت مانند دوران نخست‌وزیری گلدا مایر (در جنگ یوم کیپور) بودیم. دولت با این خیال خوش و با این عقیده پیش می‌رفت که انفعال بهتر از اقدام است.

در ادامه یادداشت هاآرتص مطرح شد: نتانیاهو به مدت ۱۴ سال، تصمیم‌ها و رسیدگی به این مسئله را مدام به تعویق می‌انداخت. به مدت ۱۴ سال، به دروغ درباره وضع موجود، به دفعات مبارزه و به آب‌وتاب دادن فریبنده درباره بازدارندگی در قبال دشمنان نوعی اعتیاد به وجود آورد. به لطف ۱۴ سال نخست‌وزیری نتانیاهو، کم‌کم، تحولاتی که موجودیت ما را به خطر می‌‎اندازند، بیش از پیش افزایش یافته‌اند.
در ادامه با اشاره به ماه‌های اولیه نخست‌وزیری بنیامین نتانیاهو در رژیم صهیونیستی آمده است: ۹ ماه قبلی فقط یک پیش‌ درآمد بود؛ شبه‌نظامیان مسلح در کرانه باختری تحت حمایت دولت، کمرنگ‌تر شدن بیش از پیش پیروی از قانون، وجود عناصر فاشیستی در دولت، وزیر ناموفق و شکست‌خورده امنیت داخلی، تجلیل اعضای کنست از قاتلان، کلکسیونی از وزرای لیکود که هیچ تجربه حرفه‌ای مرتبطی ندارند، خدمات داخلی از هم پاشیده و خدمات اجتماعی خیالی. پلیسی در کار نیست. حرفه‌ای‌ها تمسخر می‌شوند. به هشدارها نیز به دیده تحقیر نگاه می‌شود. حالا، (این حمله) بهای آن است.

یادداشت این روزنامه مطرح می‌کند: اسراییل در نقطه عطف قرار دارد. طبق سناریویی خوش‌بینانه، ما این جمع رهبران شکست‌خورده را به نفع افرادی مستعد و ارزشمندی برکنار خواهیم کرد که بتوانند کاری کنند که اسراییل باز هم کنش داشته باشد. دولت به پرداختن به حماقت‌های لوین، وزیر دادگستری از حزب لیکود و روتمن، قانون‌گذار حزب صهیونیسم دینی و رییس کمیته قانون و عدالت کنست، به وضعیت بهداشت، رفاه، امنیت و تحصیل به نفع شهروندانش رسیدگی خواهد کرد.

در ادامه انتقادهای نگارنده از عملکرد دولت رژیم صهیونیستی آمده است: طبق سناریویی بدبینانه نیز، احزاب فاشیستی دولت از این بحران برای نشان کردن دشمنان و خائنانی که مقصر این فاجعه هستند، استفاده خواهند کرد. آن‌ها به دنبال کسانی خواهند بود که باعث شدند پاسخ ندهیم. کسانی که باعث شدند ضعیف‌‎تر شویم. آن‌ها به دنبال تکفیر ، سرکوب و فرستادن گارد ملی به سراغشان خواهند بود.در پایان مطرح شد: رژیم‌های فاشیست همواره از بحران‌های امنیتی و اجتماعی برای نشان کردن خائنان استفاده کرده‌اند. ما با وجود حماس در خارج و فاشیست‌ها در داخل، برای خانه‌مان می‌جنگیم. برای آن‌ها، این بحران یک فرصت است.