شهردار اهواز… در باب چیز غریبی به نام «عرضه»…

منصور کتانباف، شهردار اهواز یکی دو روز پیش حرف‌های جالبی در مورد حاشیه‌ی شهر اهواز به زبان آورده… او با بیان این که «علاوه بر روستای عین ۲، روستاهای ملاشیه، زرگان، اندیشه، علی‌آباد(بروال)، خبینه و… در این سال‌ها به شهر اهواز تحمیل شدند. تقریبا حدود ۲۰ نقطه و روستای این‌چنینی داریم که جمعیت آنها حدود […]

منصور کتانباف، شهردار اهواز یکی دو روز پیش حرف‌های جالبی در مورد حاشیه‌ی شهر اهواز به زبان آورده… او با بیان این که «علاوه بر روستای عین ۲، روستاهای ملاشیه، زرگان، اندیشه، علی‌آباد(بروال)، خبینه و… در این سال‌ها به شهر اهواز تحمیل شدند. تقریبا حدود ۲۰ نقطه و روستای این‌چنینی داریم که جمعیت آنها حدود ۴۰۰ هزار نفر است که این جمعیت در تأمین هزینه‌های شهر هیچ مشارکتی ندارند»… توضیح داده که «یعنی برای ساخت و ساز، زمینی نمی‌خرند و برای ساخت و احداث منازل خود مجوز نمی‌گیرند. در نتیجه برای نگهداشتن نیز هزینه و عوارضی نمی‌پردازند اما از همه بیشتر مطالبه می‌کنند و می‌گویند که چرا فقط به منطقه کیانپارس رسیدگی می‌کنید»… بگذارید دو سه نکته را محض اطلاع خاطر بی‌اطلاع ایشان این‌جا توضیح دهم:

۱. اغلب این جاهایی که اسمی از آن‌ها برده شد اساسا زمین‌هاشان در اختیار شهرداری نیست… و مالکانی مثل ستاد اجرای فرمان امام یا بنیاد مسکن دارد… و اسناد شهرداری و دادگاه نشان می‌دهند که این زمین‌ها از سوی نهادهای مالک با تراضی به ساکنان واگذار شده‌اند… احتمالا آقای کتانباف انتظار دارند که مردم زمینی که مال شهرداری نیست را از شهرداری هم بخرند…

۲. ایشان ادعا کرده‌اند که این مناطق عوارض نمی‌دهند… و بنابراین انتظار خدمات نباید داشته باشند… باز محض یادگیری به ایشان عرض کنم که عوارضی که مردم بابت ساخت‌وساز و نوسازی می‌پردازند ذیل بند «عوارض خصوصی» در بودجه ذکر شده است… فکر می‌کنید سهم این عوارض در بودجه‌ی ۹۵ چقدر بوده؟ چیزی حدود ۵۰ میلیارد تومان… یعنی صرفا ۳ درصد از کل بودجه… از قضا باز برای این که یاد بگیرند خدمت‌شان می‌گویم که تنها بندی از بودجه که بیش از ۱۰۰ درصد تحقق داشته همین یک بند است… و این به‌معنای آن است که منصور خان کتانباف دست کم روی کاغذ ادعای کذب کرده‌اند…

۳. حالا بیایید از عرضه‌ی شهرداری کمی حرف بزنیم… در ذیل لایحه‌ی بودجه بند مربوط به عوارض عمومی که منظور از آن عوارض نهادهای دولتی و عمومی و عوارض آلایندگی و ارزش افزوده است حدود ۶۰۰ میلیارد تومان بوده… یعنی ۴۰ درصد بودجه… اما شهرداری با کمال بی‌عرضگی نتوانسته بیش از ۳۳۰ میلیارد تومان را محقق کند… یعنی ۲۷۰ میلیارد تومان ناقابل را کتانباف جان به فنا داده…

۴. مسئله بدتر از این هم می‌شود… درآمد مورد انتظار شهرداری در سال ۹۶ از محل مشارکت‌ها و فاینانس چیزی حدود ۳۵۰ میلیارد تومان است… که جناب کتانباف و اعوان ایشان تنها توانسته اند ۸ میلیارد تومان آن را محقق کنند… ۲.۵ درصد… فاجعه است… نه؟

۵. مشکل این‌جاست که کف‌گیر منصور خان کتانباف به ته دیگ خورده… و برای همین دارد آسمان به ریسمان می‌بافد… و تقصیر خود را به گردن دیگران می‌اندازد… وگرنه ایشان اگر جنم مدیریت شهرداری داشت اعداد تحقق بودجه این را کمی نشان می‌داد…

? پی‌نوشت اول: بی‌عرضه‌گی و کینه…

? پی‌نوشت دوم: تفاوت خدمات ارائه شده به مناطق مختلف شهر را به جای دیگری واگذار می‌کنم…

عبدالقادر سواری