آقای استاندار! خودروی اروندی نخواستیم ،نان با کیفیت و به نرخ مصوب به مردم بدهید / افزایش 30 درصدی قیمت نان و کاهش 15 درصدی وزن چانه

افزایش 30 درصدی قیمت نان از امروز چهارشنبه، 12 آذرماه در همه شهرستان‌های خوزستان اعمال شد. این افزایش قیمت شب‌گذشته در جلسه شورای سیاست‌گذاری آرد و نان استان به تصویب رسید؛ این در حالی است که این موضوع در جلسات قبل مطرح شده بود و با مخالفت نانوایان مواجه شد زیرا آن‌ها معتقد بودند افزایش […]

افزایش 30 درصدی قیمت نان از امروز چهارشنبه، 12 آذرماه در همه شهرستان‌های خوزستان اعمال شد. این افزایش قیمت شب‌گذشته در جلسه شورای سیاست‌گذاری آرد و نان استان به تصویب رسید؛ این در حالی است که این موضوع در جلسات قبل مطرح شده بود و با مخالفت نانوایان مواجه شد زیرا آن‌ها معتقد بودند افزایش 30 درصدی با بالا رفتن هزینه‌های آن‌ها طی این چند سالی که قیمت نان ثابت مانده و نرخ تورم کنونی متناسب نیست؛ اما چه شد که نانوایان به این میزان افزایش رضایت دادند؟

1

سخنگوی دولت دلیل افزایش قیمت نان را درخواست اتحادیه نانوایان و همچنین برای جلوگیری از کاهش وزن خمیر نان و کم‌فروشی برخی از نانوایان اعلام کرده بود.این درحالی است که دبیر انجمن صنفی کارخانجات آرد خوزستان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا مدعی شده که افزایش 30 درصدی قیمت نان به همراه کاهش 15 درصدی وزن چانه به اجرا درآمده است، یعنی نانوایان برای تامین هزینه‌های تولید علاوه بر افزایش 30 درصدی قیمت نان، وزن چانه را به میزان 15 درصد کاهش داده‌اند.حسنعلی نویدی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا ضمن ابراز نارضایتی از قیمت جدید مصوب برای آرد، گفت: پیش از این قیمت هر کیلو آرد 560 تومان بود و با تصویب افزایش قیمت، نرخ جدید 800 تومان تعیین و اعلام شد اما از نظر تولیدکنندگان آرد این قیمت کارشناسی شده نیست و جوابگوی هزینه تولید را نمی‌دهد.

وی افزود: پس از آخرین نرخ‌گذاری آرد در خرداد 91 هزینه‌های تولید 5 برابر شده است. از سوی دیگر در حال حاضر شرکت غله و خدمات بازرگانی هر کیلوگرم گندم را 665 تومان، یعنی 200 تومان گران‌تر از گذشته به کارخانه‌های آرد تحویل می‌دهد؛ با وجود این هزینه‌ها چطور می‌توان به تولید ادامه داد.نویدی تصریح‌کرد: هزینه‌های انرژی، دستمزد کارگردان و مواد اولیه تولید آرد به حدی زیاد است که قیمت جدید با آن اصلا همخوانی ندارد. متاسفانه هیچ‌کدام از موارد و هزینه‌های تولید در نرخ‌گذاری جدید لحاظ نشده و تولیدکنندگان آرد فقط جهت همکاری و صیانت از تولید با این قیمت موافقت کردند اما مکاتباتی جهت تغییر قیمت در حال انجام است.افزایش 30 درصدی قیمت نان با کاهش 15 درصدی وزن هر چانه خمیر در حالی تصویب شده که مصرف‌کننده اطلاعی از آن نداشته و این درحالی است که مسوولان استانی و کشوری بارها گفته‌اند که افزایش قیمت نان صرفا برای تامین هزینه‌های تولید نیست و هدف ارتقای کیفیت و رضایت مصرف‌کننده است.

از سوی دیگر مسوولان استانی نیز اظهار دارند که در نرخ‌گذاری جدید سود قانونی هم نانوایان و هم کارخانجات آرد لحاظ شده اما در این میان هیچ صحبتی از جلب رضایت مصرف‌کننده به ازای افزایش قیمت نان مطرح نشده است. قیمت جدید هر قرص نان لواش با وزن 150 گرم، 1600 ریال، هر قرص نان لواش 85 گرمی تهیه شده با دستگاه‌های اتوماتیک 1200 ریال، هر قرص نان تافتون با وزن 170 گرم 1800 ریال، نان بربری با وزن 400 گرم 4000 ریال، نان سنگک با وزن 600 گرم 6500 ریال، هر قرص نان نیمه‌حجیم با وزن چانه 400 گرم 4000 ریال و نان خراسانی (تافتون گرد) با وزن 300 گرم 4000 ریال تعیین شده است.

اما برخلاف این قیمت گذاری هم اکنون نان تنوری با کیفیت بسیار پایین در اکثر نقاط اهواز بویژه کیان آباد با قیمت 250 تومان به فروش می رسد.لذا انتظار می رود جناب آقای استاندار با تشکیل جلسه فوق العاده نسبت به حل مشکل و ابلاغ مراتب به فرمانداران اقدام نماید.بسیاری از شهروندان در گفتگو با ما اعلام کردند به استاندار بگویید خودروی پلاک اروند نخواستیم لااقل نان با کیفیت و با قیمت مصوب به مردم بدهند.

11