هاشمیّه متقیان ؛ مظهر اراده بانوان خوزستانی و مصداق توانستن

اشاره : حدود ۳۰ سال پیش در ملاشیه بدنیا آمد ، پدرش کارگر شرکت نورد و لوله اهواز بود . فرزند سوم خانواده است و رنج های پدر و سختی زندگی در ملاشیّه را با گوشت و پوست خود لمس کرده است . دختری با اراده که علیرغم معلولیت ۷۰ درصدی با تلاش و پشتکار […]

اشاره : حدود ۳۰ سال پیش در ملاشیه بدنیا آمد ، پدرش کارگر شرکت نورد و لوله اهواز بود . فرزند سوم خانواده است و رنج های پدر و سختی زندگی در ملاشیّه را با گوشت و پوست خود لمس کرده است . دختری با اراده که علیرغم معلولیت ۷۰ درصدی با تلاش و پشتکار راه ترقی در رشته ورزشی پرتاپ دیسک و نیزه را طی کرد و امروز به یک چهره جهانی در عرصه پارالمپیک تبدیل شده و الگوی برازنده ای از بانوان خوزستانی و دختران محجوب عرب اهوازی به ایران و جهان ارائه کرده است .آری این بانو کسی نیست جز “هاشمیه متقیان” قهرمان نام آور جمهوری اسلامی در پارالمپیک . پس از بازگشت از مسابقات جهانی لندن به سراغ او رفته تا گفتگویی متفاوت با ایشان داشته باشیم و گوش به حرف دل او بسپاریم.

? خانم متقیان برای ما مایه افتخار است که در خدمت یک بانوی با اراده و همت بلند خوزستانی هستیم ، اگر ممکن است کمی از بیوگرافی و زندگی خودتان برای خوانندگان بگوئید.

خانم متقیان : ضمن تشکر از توجه شما و پیگیری و بیان مشکلات و توقعات سایر بانوان نام آور و تلاشگر خوزستان .اینجانب هاشمیه متقیان از سال ۱۳۸۸ بطور رسمی وارد عرصه مسابقات ملی و جهانی در رشته های پرتاب نیزه و دیسک جانبازان و معلولان شدم و افتخارم اینست که تنها بانوی مدال آور این رشته در سطح استان خوزستان هستم.تاکنون ۹ مدال طلای قهرمانی مسابقات ملی از سال های ۸۸ تا ۹۶ ، همچنین ۴ مدال طلای لیگ باشگاهی را کسب نمودم و موفق به حضور در ۴ تورنمنت و مسابقات برون مرزی شدم.اولین بار در مسابقات پارالمپیک آسیایی ۲۰۱۴ کره جنوبی شرکت که موفق به بدست آوردن ۲ مدال نقره پرتاب دیسک و نیزه گردیدم .

دومین مشارکت من در مسابقات آسیایی امارات متحده عربی ۲۰۱۶ است که مدال طلای قهرمانی رشته پرتاب دیسک را کسب کردم و آخرین آن مسابقات جهانی ۲۰۱۷ لندن بود که موفق به کسب مدال نقره در پرتاب نیزه کلاس F56 شدم .بدون تردید بدست آوردن این عناوین در سایه لطف خدای متعال ، استعانت از اهل بیت علیهم السلام و پشتیبانی خانواده ام می باشد

? خانم متقیان ، در خصوص چگونگی انجام تمرینات ، کسب آمادگی های جسمانی و امکانات ورزشی رشته مربوطه و میزان کمک ها و مساعدت های مدیران و مسئولان استان و شهرستان توضیح دهید.

کمبود امکانات همیشه بوده و هست ، معمولا چند روز پیش و بعد از مسابقات جهانی یکسری کمک هایی از سوی فدراسیون بعنوان هزینه اردویی به شرکت کنندگان در بازی های پارالمپیک پرداخت می شود که جای تشکر دارد.برای انجام تمرینات یک سالن با کمترین امکانات و وسایل سرمایشی و گرمایشی فرسوده در اختیارمان هست که البته با آمدن آقای افشین حیدری بعنوان مدیرکل ورزش و جوانان تحولی رخداده و توجه بیشتری به نسبت قبل شده است.

در هفته ۶ جلسه تمرین و بدنسازی دارم که روزانه فقط ۲۰ الی ۳۰ هزار تومان فقط هزینه آژانس جهت تردد میان منزل تا باشگاه و بالعکس پرداخت می کنم .کل زندگی من و خانواده ام متکی به حقوق بازنشستگی پدر است البته بهزیستی هم بدلیل معلولیت ۷۰ درصدی ماهانه ۵۰۰ هزار تومان به من بعنوان حقوق مددجویی پرداخت می کند که کمک کار هزینه های فعالیت های ورزشی بنده است.متاسفانه مسئولان استان و شهرستان با وجود وعده های فراوان تاکنون هیچ گام عملی برای کمک به بنده و سایر بانوان نام آور برنداشته اند. ۷ ماه پیش نامه تقاضای کار خود را تحویل جناب آقای استاندار دادم اما پس از مراجعه به دفتر ایشان سرنوشت نامه معلوم نشد. آقای هدایت الله ممبینی عضو شورای شهر دوره چهارم اهواز وعده کمک ۸ میلیونی شورا در قالب مصوبه این نهاد در راستای حمایت از قهرمانان ملی رشته های پارالمپیک را به ما داد لیک با گذشت حدود یکسال از تصویب شورای شهر این قول هم عملی نشد.

فرماندار سابق ، نمایندگان فعلی و قبلی نیز قول هایی دادند اما بازهم به سرنوشت وعده های دیگر مسئولان دچار شد.امروز بنده بعنوان قهرمان ملی و جهانی در مسابقات پارالمپیک حتی یک خودروی ساده زیر پا ندارم ، علیرغم انتظار خانواده هیچ دستاوردی برای آنها نداشته بلکه هزینه های زندگی را برایشان مضاعف تر کردم ،با داشتن مدرک کارشناسی حسابداری و عناوین جهانی اما فاقد َشغل می باشم .فقط هزینه کفش طبی مخصوص ورزشکاران معلول بالغ بر یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است که آنهم با مشقت از طریق هلال احمر تهیه می کنیم .انتظار من از مدیران استان اینست ؛ حداقل به وعده هایی که می دهند پایبند باشند ، بی مهری به ورزش بانوان و خانم های مدال آور زیبنده استان ثروتمندی چون خوزستان نیست.

? خانم متقیان ، در آینده چه برنامه و مسابقاتی را در تقویم کاری خود دارید؟

چند روز آینده و از ۸ شهریور ماه بازی های لیگ باشگاهی و مسابقات انتخابی پارالمپیک ۲۰۱۸ جاکارتا مالزی ، در مشهد برگزار خواهد شد و در حال کسب آمادگی برای حضور در این مسابقات هستم که امیدوارم بتوانم با دعای خیر پدر و مادر و سایر همشهریانم افتخار دیگری را برای اهواز و خوزستان کسب نمایم.

? سخن آخر شما در این گفتگو با مردم و مسئولان چیست؟

بنده به صراحت باید گفت به بانوان نام آور بسیار کم لطفی می شود لذا انتظار دارم مسئولان استان عنایت بیشتر و موثرتری به مقوله ورزش بانوان و حمایت از مدال آوران این عرصه داشته باشند .امیدوارم در آینده شاهد تغییر رویکرد مدیران به مقوله ورزش بانوان باشیم