کارگران را دریابیم!

در اینکه کارگران قشر کم درآمد و آسیب پذیر هستند شکی و تردیدی وجود ندارد…واپسین ماهها و روزهای هر سال متصدیان امور کارگری وکارفرمایی مصوبه ای پس از کش و قوس های فراوان و چانه زدنهای مستمر فیما بین آنان، مصوبه افزایش حقوق طبقه کارگر پس از جلسات متعددی که برگزار می کنند ، بالاخره […]

در اینکه کارگران قشر کم درآمد و آسیب پذیر هستند شکی و تردیدی وجود ندارد…واپسین ماهها و روزهای هر سال متصدیان امور کارگری وکارفرمایی مصوبه ای پس از کش و قوس های فراوان و چانه زدنهای مستمر فیما بین آنان، مصوبه افزایش حقوق طبقه کارگر پس از جلسات متعددی که برگزار می کنند ، بالاخره به یک جمع بندی میرسند. و نهایتاً درصدی را بابت افزایش حقوق مبنا و دستمزد و سایر سطوح اختصاص می دهند…

آیا این میزان افزایش توانسته است حق و حقوق کارگران و معیشت و بدیهی ترین مایحتاج روزمره را تامین پوشش دهد.جای سئوال دارد.که با محاسبات روی کاغذ در فرض ثبوت ولی قابل اثبات نمی باشد.وقطعاً با واقعیات زندگی بصورت واقعی باید مطابقت داشته باشد. می توان با استدلال و استناد به ادله ای همچون کوچک شدن شدن سفره مردم و کاهش سطح معیشت و تنزل و قدرت، خرید عدم کفایت مقدار حقوق و درآمد تامین مایحتاج روزمره کارگران می توان استباط نمود که حقوق فعلی جوابگوی مخارج زندگی نیست ..

اما سئوالی که ذهن کارگران و خانوادهایشان را بخود مشغول ساخته است مصوبه فعلی و جاری که ناظر به زمان تصویب است علیرعم اینکه که این افزایش که با احتساب نرخ تورم و شاخص های دیگری که توسط بانک مرکزی اعلام میگردد تایید میشود. آیا نیاز به تجدید نظر در باره آن و بررسی مجدد آن نیاز احساس نمی شود..مگر متولیان امر از وضعیت گرانی و عدم کفاف حقوق و افزایش نرخ تورم مطلع نیستند.. آیا متصدیان امر تصویب (نمایندگان کارگران، کارفرمایان و دولت و سایر تشکلها و انجمن اسلامی کار و کارگری ) که داعیه حمایت و پشتیبانی از کارگران را یدک میکشند چه زمانی می خواهند جلسه ای در خصوص افزایش مجدد حقوق تشکیل دهند..حتماً بایستی فاجعه یا رخداد جبران ناپذیری رخ دهد تا شاید مقدمات جلسه مجددی ترتیب شود….

احمدخسری

عضو خانه کارگر تشکیلات استان خوزستان