خاطرات دکتر سید احمد موسوی در مجله نسیم بیداری
ویژه نامه نوروزی مجله نسیم بیداری در هفته جاری روی دکه های فروش مطبوعات آمد ،حجم زیاد صفحات و تنوع مطالب نکته متمایز کننده این ویژه نامه با شماره های پیشین بود. طرح روی جلد این نشریه با عنوان « اعترافات۲، ناگفته ها و ناشنیده های چهره های ایران معاصر » که با پس زمینهای از اسامی […]
ویژه نامه نوروزی مجله نسیم بیداری در هفته جاری روی دکه های فروش مطبوعات آمد ،حجم زیاد صفحات و تنوع مطالب نکته متمایز کننده این ویژه نامه با شماره های پیشین بود. طرح روی جلد این نشریه با عنوان « اعترافات۲، ناگفته ها و ناشنیده های چهره های ایران معاصر » که با پس زمینهای از اسامی چهره هایی که خاطراتشان نقل شده است، به مهم ترین و خواندنی ترین بخش این شماره اشاره دارد.
خاطراتی که علت گردآوریشان از زبان خود نشریه چنین است:«سراغ فعالان سیاسی و هنرمندان و اهالی فکر رفتیم تا خاطرهای را برایتان روایت کنند. خاطراتی که موضوع ندارند اما موضوعیت دارند، پازلی است از تاریخ معاصر ایران که در کنار هم، تصویری از سیاست و جامعه و تاریخ و اقتصاد این کشور پیش روی شما قرار میدهد.»
بیش از ۱۰۰ شخصیت شامل چهره های سیاسی همچون هاشمی رفسنجانی (خاطرات منتشر نشده ۱۳۷۰)،حسن روحانی، ناطق نوری،دکتر سید احمد موسوی (معاون پارلمانی و حقوقی اسبق رییس جمهور و سفیر پیشین ایران در سوریه ) علی مطهری، علی اکبر جوانفکر، محمد علی ابطحی، احمد صدر حاج سید جوادی و ….، چهرههای فکری و دانشگاهی همچون باستانی پاریزی، حسن سیفزاده، صادق زیباکلام، پیروز مجتهدزاده، احسان شریعتی، عبدالله شهبازی، مجتبی مطهری و … و چهره های هنری همچون کامبیز درمبخش، ایران درودی، عبدالجبار کاکایی، خسرو سینایی، مرتضی احمدی و …. را میتوان نام برد.همچنین، در کنار خاطره هر شخصیت، بیوگرافی مختصری نیز از وی درج شده است که خواننده می تواند معرفی کوتاهی از آنها را نیز بهدست آورد.بطور نمونه در این بخش خاطراتی از حجه الاسلام و المسلمین دکتر سید احمد موسوی با عنوان « شبی با نصرالله …..» به زیور طبع آراسته شده است.
« آداب و ادب اپوزیسیون » عنوان پرونده ایست که در آن ضمن تعریف مفهوم اپوزیسیون، حقوق و وظایف آن مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. حسین سیف زاده و مسعود پزشکیان در یادداشت هایی، نقش اپوزیسیون در پیگیری منافع ملی و حقوق متقابل حکومت و مخالفان در سیره امیر المومنین را مورد توجه قرار داده اند. گفتگوهای گوناگون با هاشم صباغیان، اکبر اعلمی، امیر محبیان و اسماعیل کوثری نگاه جریانات مختلف سیاسی به جایگاه اپوزیسیون را بازتاب میدهند. همچنین در گفتگوهای مفصل جداگانه ای با موسوی تبریزی، سید محمد غرضی و احمد خرم، جنبه های گوناگون دیگری از نحوه برخورد با اپوزیسیون مورد واکاوی قرار گرفته است.
نسیم بیداری در بخش اقتصاد خود پروندهای با عنوان «لیبرالیسم یا دلالیسم» را گشوده است تا اثبات کند که هر گاه اقتصاد ایران به سمت لیبرالیسم رفته سر از دلالیسم درآورده است. یادداشت علی نیلی که به بازخوانی تجربه اقتصاد ایران از ورای شعارهای جذاب اقصاد آزاد می پردازد، آغازین مقاله این پرونده است. همچنین، سه تن از برجستهترین استادان اقتصاد ایران، دکتر محسن رنانی، دکتر عباس شاکری و دکتر فرشاد مومنی در میزگردی به بررسی نتایج ادعاهای طرفداران اقتصاد آزاد برای ایران پرداختهاند.مجموع دو شماره ۴۵ و ۴۶ این نشریه که در ۲۶۰ صفحه و به قیمت ۱۰۰۰۰ تومان عرضه شده است، همچنین در بخش پیشخوان خود، نگاهی اجمالی انداخته است به مهمترین اخبار ماه گذشته در ایران.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰