چراغ سبز قم به وزیر علوم برخلاف توقع پایداری ها

بدون تردید وزیرعلوم،تحقیقات و فناوری دولت یازدهم یکی از حساسیت برانگیزترین دولتمردان حسن روحانی بود،هم به دلیل حضور دراردوگاه اصلاح طلبی وهم به خاطر حساسیت هایی که نمایندگان اصولگرا نسبت به وزارت خانه متولی دانشگاه های کشور به خرج می دهند. روزنامه ابتکار در مطلبی با عنوان ˈچراغ سبز قم به وزیر کارت زردیˈ افزود: به […]

بدون تردید وزیرعلوم،تحقیقات و فناوری دولت یازدهم یکی از حساسیت برانگیزترین دولتمردان حسن روحانی بود،هم به دلیل حضور دراردوگاه اصلاح طلبی وهم به خاطر حساسیت هایی که نمایندگان اصولگرا نسبت به وزارت خانه متولی دانشگاه های کشور به خرج می دهند.

روزنامه ابتکار در مطلبی با عنوان ˈچراغ سبز قم به وزیر کارت زردیˈ افزود: به همین علت بود که دکتر حسن روحانی پیش از معرفی فرجی دانا به مجلس شورای اسلامی دو نامزد دیگر به صورت رسمی و غیر رسمی از سوی نمایندگان اصولگرا رد شدند.موضوعی که البته با معرفی رضا فرجی دانا توسط روحانی و رای اعتماد نمایندگان به وی نیز پایان نیافت.

از همان روزهای ابتدایی بعد از رای اعتماد مجلس، وزارت علوم تبدیل به سیبل انتقاد نمایندگان مجلس شد و آنها پس از هر انتصاب و تصمیم، فرجی دانا را به مجلس احضار می کردند و از او توضیح می خواستند. می شود گفت که او در کنار محمد جواد ظریف در میان وزرای دولت یازدهم از مهمانان همیشگی کمیسیون های مجلس هستند.

انتصاب ها در وزارتخانه، تغییر روسای دانشگاه ها، دانشجویان ستاره دار و… مسائلی بود که نمایندگان به خاطر آن وزیر علوم را به مجلس احضار می کردند. در این میان برخی انتصاب ها حساسیت بیشتری برای نمایندگان داشت. فرجی دانا پس از کسب رای اعتماد مجلس، « میلی منفرد و توفیقی» را به عنوان همکاران خود به وزارت علوم برد و همین عمل با واکنش نمایندگان روبه رو شد. نمایندگان، اقدامات فرجی دانا را نوعی توهین و بی احترامی به جایگاه مجلس شورای اسلامی قلمداد نموده اند. وکلای ملت انتصابات صورت گرفته را به منزله نادیده گرفتن نظر و رای مجلس شورای اسلامی و بی توجهی به آن از سوی وزارت علوم می دانند.

به همین دلیل بود که ۱۵۰ نماینده طی نامه ای از رئیس جمهور خواستند تا به آنچه انتصابات سؤال برانگیز رضا فرجی دانا وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این وزارتخانه خواندند رسیدگی کند. کار تا جایی پیش رفت که در بخشی از نامه آمده بود:« نگران آنیم که چنین انتصاباتی فضای فعلی و روابط مثبت دولت و مجلس را تیره و تار کرده و موجب بروز واکنش هایی شده که جز اتلاف وقت و انرژی سودی نداشته باشد»

به گزارش نامه نیوز این پایان کار نبود بلکه نمایندگان پس از قانع نشدن از پاسخ های فرجی دانا به سوالات آنها، وزیر علوم دولت یازدهم را لایق کارت زرد خود دانستند. آخرین نمونه اعتراض نمایندگان مجلس به وزیر علوم مربوط به برکناری فرهاد رهبر از دانشگاه تهران است، موضوعی که نمایندگان آن را برخلاف شعار رئیس جمهور می دانند.

در میان این کشمکش ها، فرجی دانا برای تشریح عملکرد وزارتخانه علوم راهی قم شد تا همچون دیگر همکاران خود به مراجع معظم گزارشی در مورد عملکرد دولت ارائه دهد. مراجع تقلید نیز در این دیدارها با حمایت از دولت، خواستار توجه بیشتر به اخلاق و شئونات اسلامی در دانشگاه شدند. پذیرایی ۹ مرجع تقلید از وزیر علوم دولت نهم، نشان از جایگاه ویژه این وزارتخانه نزد علماست.جنس توصیه های مراجع به وزیر علوم نشان می دهد که نوع نگاه به وزارت علوم نباید از جنس نگاه های سیاسی و حزبی باشد و نباید به تصمیمات این وزارتخانه مخالفت های سیاسی صورت بگیرد.

وحید خراسانی: خدا را مد نظر داشته باشیدآیت الله وحید خراسانی در دیدار با وزیر علوم و همراهان گفتند:تعلیم و تربیت با بعد انسانیت سروکار دارد. باید خداوند مدنظر مسئولین قرار داشته باشد. ایشان توصیه کردند: با قرائت روزانه قرآن کریم و هدیه نمودن آن به امام زمان (عج) قطعا عنایت امام عصر(عج) نیز شامل حال مدیران بوده و ایشان را در انجام این مسئولیت خطیر یاری خواهد نمود.

صافی گلپایگانی: برای شما دعا می کنم

آیت الله صافی گلپایگانی نیز در دیدار با دکتر فرجی دانا با تاکید بر اینکه کسانی که دانشگاه ها را مدیریت می کنند باید متدین بوده و جوانان ما نیز باید مسلمان باشند گفت: همه این افراد باید علاقمند به مملکت باشند و هر مسلمانی باید به مسئله علم و اخلاق اهمیت دهد. بنابراین همه ما انتظار داریم در این پست به گونه ای عمل کنید که اسباب خوشحالی و خوشبختی همه مخصوصا امام زمان (عج) باشد چرا که صاحب همه اینها امام زمان است و گمان نمی کنم کسی از پیشرفت جوانان مسلمان ما مثل امام زمان (عج) خوشحال شود. آیت الله صافی گلپایگانی با بیان اینکه من و همه ما باید برای دانشجویان، اساتید و مسئولان این امر دعا کنیم تاکید کرد: تمامی مسائل باید به گونه آی باشد که ما در علم و اخلاق کمبودی نداشته باشیم.

موسوی اردبیلی: بار سنگینی روی دوش وزارت علوم است

در دیدار آیت الله العظمی موسوی اردبیلی با مسئولان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، این مرجع تقلید با بیان اینکه من به مسایل آموزش عالی بسیار علاقه مند هستم گفت: بار سنگینی روی دوش وزارت علوم است. وی با اشاره به ضرورت توجه به علم اندوزی اظهار کرد: از نظر سطح علمی باید مقداری وضعیت ما بهتر شود و همچنین به بحث اخلاق در دانشگاه ها نیز باید توجه جدی صورت گیرد. وی ابراز امیدواری کرد که تا با اتخاذ تصمیمات مناسب جایگاه علمی کشور توام با ترویج فرهنگ اسلامی بیش از پیش اعتلا یابد.

علوی گرگانی: به شما امیدواریم

آیت الله علوی گرگانی در دیدار با وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به نام دکتر رضا فرجی دانا اظهار کرد: نام خانوادگی شما امیدبخش است چرا که هم فرج و هم دانایی در آن وجود دارد. وی همچنین با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری تصریح کرد: اجازه ندهید فضای دانشگاه ها سیاسی شود باید طوری باشد که دانشجویان با سیاست آلوده نشوند. این مرجع تقلید خاطرنشان کرد: جوانان دانشگاه نباید با زنده باد ومرده باد درگیر شوند. کمال باشد، اطلاعات باشد، اما جنبه سیاسی به طوری نباشد که گروه هایی در مقابل همدیگر قرار بگیرند چرا که اگر فضا را به جنبه علمی تبدیل کنیم، موجب تقویت فضای دانشگاه می شود. آیت الله العظمی علوی گرگانی همچنین با بیان اینکه باید سعی کنیم دانشجویان را از افراد بومی همان شهرها انتخاب کنید گفت: این موضوع به ویژه در دختران باید مورد توجه قرار گیرد چرا که رفتن به شهرهای دیگر هم مشکل ساز می شود و هم مسائل دیگر را به وجود می آورد.

جوادی آملی: در جهت تدین دانشگاهیان گام بردارید

آیت الله جوادی آملی نیز گفت:سیاست های مسئولان نظام، پس از انقلاب اسلامی همواره بر مبنای عقلانیت و دین بوده است و از این رو منشا خدمات صلح طلبانه در سراسر جهان بوده ایم.ایشان ادامه داد: باید مجدانه در جهت تدین دانشگاهیان گام برداریم تا زمینه های رشد و اعتلای بیش از پیش ایران اسلامی فراهم شود. امروز پیشرفت های شگرف کشور در عرصه های مختلف علمی و داشتن منطق اسلامی باعث شده تا غرب راه حل دیگری جز حضور در پای میز مذاکرات نداشته باشد.پذیرای این مراجع عالی قدر شیعه و برخی دیگر از علمای مشهور از وزیری که علیرغم گرفتن یک کارت زد از سوی نمایندگان مجلس، همچنان تحت فشار برخی از طیف های افراطی در خانه ملت است، نشان می دهد که این مراجع مذهبی چندان توجهی به پیشداوری های سیاسی نداشته و وزیرعلوم جمهوری اسلامی را به مثابه متولی آموزش عالی کشور پذیرفته و توصیه های خود را به وی و دیگر متولیان دانشگاه های کشور ارائه کردند.