حجهالاسلام شفیعی:کافهنشینان نمیتوانند ادبیات انقلاب اسلامی را تصویر کنند
رئیس دفاتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خوزستان با تأکید بر اینکه انقلاب اسلامی، بزرگ است و باید همه ابعاد مربوط به آن نیز بزرگ دیده شود، گفت: بخش چشمگیر در این صحنه، ادبیات است و باید برای این انقلاب میدان پویا و متحرکی در عرصه ادبیات و خاکریز بلند و مستحکمی […]
رئیس دفاتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خوزستان با تأکید بر اینکه انقلاب اسلامی، بزرگ است و باید همه ابعاد مربوط به آن نیز بزرگ دیده شود، گفت: بخش چشمگیر در این صحنه، ادبیات است و باید برای این انقلاب میدان پویا و متحرکی در عرصه ادبیات و خاکریز بلند و مستحکمی از ادبیات شکل بگیرد.
حجت الاسلام و المسلمین سیدمحسن شفیعی در جلسه افتتاحیه حلقه شعر آفتاب که در اهواز برگزار شد، با تبریک ایام سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی اظهار کرد: در این ایام خلطی در فضای عمومی کشور صورت میگیرد و آن اینکه باید توجه داشت این ایام، زمان گزارشدهی دولتها و قوای اجرایی نیست، این ظلم به دهه فجر است که از گاز و آب و آسفالت صحبت شود، ولی از احیای فضیلتهای اسلامی سخنی به میان نیاید. دهه فجر، دهه یادآوری دغدغهها و بازگویی دردهاست؛ دهه یادآوری امامی است که همه سراپای وجودش سوز و شور و درد بود. امامی که در کهنسالی جوانان را زنده کرد و ملت را حرکت داد و اسلام را در این قرن احیا کرد و حیف است که دهه فجر بگذرد و تفسیر نکنیم “جاء الحق و زهق الباطل” را و از احیای اسلام و بیداری اسلامی و بازگویی بسیاری از زیباییهای فراموش شده صحبت نکنیم.
وی دهه فجر را آینه پدیده نورانی و حادثه شگرف و حیرتانگیز تعبیر کرد و افزود: اگر انقلاب اسلامی شناخته نشود و نسلهای پیاپی ندانند که این انقلاب برای چه شکل گرفت و به دنبال چه چیزی است طبیعتاً کاری در خور صورت نمیگیرد.
شفیعی با بیان اینکه امام راحل انقلاب اسلامی را نقطه شروع و آغاز حرکتی میداند که به ظهور حضرت حجت(عج) منتهی خواهد شد، ادامه داد: ایشان در پیام دوم فروردین سال ۶۸ خطاب به مهاجران جنگ تحمیلی میفرمایند: “انقلاب مردم ایران نقطه شروع انقلاب بزرگ جهان اسلام به پرچمداری حضرت حجت است که خداوند بر همه مسلمانان و جهانیان منت نهد و ظهور و فرجش را در عصر حاضر قرار دهد.” این نگاه امام به انقلاب اسلامی است، یعنی امام انقلاب اسلامی را یک آغاز برای یک حادثه بزرگ میداند. امام در نامه ای به نمایندگان مجلس مربوط به عزل قائم مقام رهبری میفرماید: “باشد که همه بدانند نظام اسلامی در مصلحتی که میداند با کسی شوخی ندارد و مصلحت نظام شوخیبردار نیست. من کسی را که حاصل عمرم میدانستم کنار میگذارم چون انقلاب اصل است.” امام انقلاب را این گونه میدید.
رئیس دفاتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خوزستان با بیان اینکه این حرکت بزرگ ملت ایران یک رفرم و اصلاحگری نبود، گفت: بسیاری امام را دعوت به کنار آمدن در بخشهایی میکردند. کنار آمدن با شاه یا سلطنت یا غرب، لکن از آنجا که نگاه امام نگاهی تکلیفگرا است و در این نگاه انقلاب مقدمه است، شاهدیم هر کجا که افکار عمومی احساس درنگ میکند ایشان عکس آن را مطرح میکند. پیروزی انقلاب را نقطه آغاز میداند، در پذیرش قطعنامه میفرماید کمربندهایتان را محکم ببندید که هیچ چیز عوض نشده است و موارد دیگر که نشان میدهد امام در دهه رهبری بعد از انقلاب هیچ کجا اجازه خروج از آمادهباش و راحتباش نداند. اینها بیانگر روحی برقرار و بلند هستند که چشماندازی نورانی را پیش روی خود میدید. روح بلندی که نقطه نهایی این حرکت عظیم را نصب پرچم لاالله الاالله بر قلههای بلند جهان میدانست.
شفیعی در ادامه با تأکید بر اینکه این انقلاب بزرگ است و باید همه ابعاد مربوط به آن نیز بزرگ دیده شود عنوان کرد: امام خمینی(ره) فرمود آمریکا را زیر پا له میکنیم و او با این ادبیات به ملت ما بزرگی را آموخت. امروز تصرف حیاط خلوت علمی غرب و تسخیر دانشهای در انحصار قدرتهای سلطهگر ادامه آن نگاه امام(ره) است.وی با بیان اینکه امام خمینی(ره) میفرمود هیچ چیز در مقابل ملت ایران نباید تاب مقاومت داشته باشد و از همه مرزها و خاکریزها باید عبور کرد، تصریح کرد: بخش چشمگیر در این صحنه ادبیات است. ادبیات به ویژه برای ملت ما عزیز و آشناست و نفوذ و حضور و پیوند با جانهای ما دارد. برای این انقلاب باید میدان پویا و متحرکی در عرصه ادبیات و خاکریز بلند و مستحکمی از ادبیات شکل بگیرد.
شفیعی به نقش ادبیات در دوران مبارزه، پس از پیروزی انقلاب و دوران جنگ تحمیلی اشاره کرد و گفت: در طول هشت سال دفاع مقدس در سنگرها، میدانها و پشت جبهه برنامههای شعرخوانی و شب شعر برپا بود که این خیلی ارزشمند و زیباست؛ آنجا که گروه مجاهدی با سلاح در دست ایستاده در مقام مقابله با ستم، طبعشان لطیف و ذائقهشان شیرین است و این شاهد و بیانگر پیوند عمیق و ریشهدار مردم در همه سطوح با ادبیات است.
وی ادامه داد: آنهایی که امروز به شاعران انقلاب اسلامی اتهام دولتی و حکومتی بودن میزنند چگونه نادیده میگیرند که پیش از انقلاب اسلامی سوژهها، دستمایههای شعری و گردهم آمدنها نوعاً کجاها و چگونه بود. چرا کسی که در ستایش انقلاب اسلامی، فضیلت شهدا و توصیف ارزش ها شعر بگوید باید متهم شود و به انزوا برود؟ چطور است که بسیاری از فرصتهای رسمی و امکانات رسمی نظام جمهوری اسلامی در اختیار افرادی قرار میگیرد که در این مسیر حرکت نکرده و به این مسیر کمک نمیکنند و هم زمان فرزندان این انقلاب که از بخشی از این امکانات محرومند متهم به در اختیار داشتن امکانات و فرصتها میشوند.
شفیعی با اشاره به اینکه در بخشی از عرصههای هنری عناوین و تعابیر و تابلوهای انقلاب اسلامی سرقت میشود، عنوان کرد: ابایی هم ندارند در حرکت فرهنگی مزین به یک واژه انقلابی، حاضر و متاع خود را عرضه کنند و با همان روش قدیمی و آشنا در مقابله با حرکتهای انبیاء نسل انقلاب و فرزندان انقلاب را تمسخر و استهزاء کنند.
وی با اشاره به نامه ۲۵ دی سال ۶۷ امام خمینی(ره) که فرمودند “باید پایههای تاریخ انقلاب اسلامی ما چون خود انقلاب بر دوش پابرهنهگان مغضوب قدرتها و ابرقدرتها باشد” ادامه داد: هر چند این سخن در بحث تاریخ انقلاب اسلامی است، ولی قابل تسری به همه عرصه ها است. ادبیات هم این چنین است و باید از سوی افرادی رقم بخورد که از جنس خودش هستند، کافهنشینان نمیتوانند ادبیات انقلاب اسلامی را تصویر کنند، پوچگرایی، بیهودهانگاری نمیتواند فرزندان این انقلاب را به ذوق آورد. این انقلاب مفهومی را احیا کرده است که ما آن را به عنوان شهادت میشناسیم و آنهایی که به این مفهوم ناآشنایند باید پاسخ بدهند و بگویند چگونه خورشید را با این همه عظمت و بزرگی نمیبینند. آنها نباید افرادی را که در مدح شهادت شعر میگویند متهم کنند و تلاش کنند با روش کهنه و نخنمای تحقیر و استهزاء و تمسخر ابیات انقلاب، دفاع مقدس و پایداری را به حاشیه ببرند.
شفیعی با بیان اینکه برای دفاع از انقلاب هر بخشی از جامعه باید مسئولیت خود را ایفا کند، گفت: هر شخصی باید به سهم خود از این معجزه قرن پاسداری کند و در عرصه ادبیات این امر بر عهده کسانی است که رویشهای انقلاب اسلامی هستند و حرکت در عرصه ادبیات و هنر انقلاب اسلامی امروز جهادی است از نوع “قالوربناالله ثم استقاموا تنزل الملائکه.” هر کس با نگاه اجمالی میفهمد که چگونه کتابها و مجلات در عرصه ادبیات چاپ میشود که اگر سال انتشار اینها را ۱۳۵۲ بزنیم هیچ تفاوتی ایجاد نخواهد شد؛ یعنی اگر بگوئیم این کتاب ۴۰ سال پیش چاپ شده گزافه نیست و گویی انقلابی صورت نگرفته است و این در حالی است که فرصتهای رسمی برآمده از انقلاب اسلامی هم در اختیار اینها قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه شاهدیم که با چه صراحتی فصل جدید در عرصه ادبیات انقلاب اسلامی را کتمان میکنند، افزود: آنچنان در حوزههای شعر، رمان، طنز، ادبیات داستانی وراد شدهاند که گویی اصلاً انقلابی در این کشور رخ نداده است.
شفیعی تصریح کرد: امام(ره) در اوج رفیع توجه به ادبیات و مقام معظم رهبری در این اوج ادبپروری، فرصتی برای شماست و بهترین مشروعیت همین است که ولایت حمایت میکند. دیدار با شعرا در ماه رمضان و التزام رهبری به این جلسه پیام روشنی دارد که حرکت انقلاب در عرصه شعر و ادبیات مورد عنایت ایشان است.وی با اشاره به تعدد دستمایه برای ادب دوستان و ادبپروران در مفاهیمی که انقلاب اسلامی احیا کرده است، گفت: برای به حرکت درآمدن ذوق و طبیعت شاعرانه، یک مادر شهید و همسر شهید و یا یک عملیات غیرتمندانه در مناطق عملیاتی معجزه میکنند.شفیعی در پایان با اشاره به این جمله امام که فرمود “من به تاریخ و آنچه در آن میگذرد کاری ندارم من با خدا عهد بستهام به وظیفهام عمل کنم”، تصریح کرد: به خدا توکل و قصد قربت کنید و به جز رضایت خدا هیچ چشمداشتی نداشته باشید. انشاءالله این شروع مبارک آغازی بر تامین نظر مقام معظم رهبری باشد تا این قالب مبارک در اختیار انقلاب عظیم و شکوهمند قرار بگیرد.
در این نشست که با حضور جمعی از شاعران، هنرمندان و روحانیون اهواز برگزار شد، انجمن شعر “آفتاب” کار خود را در استان آغاز کرد و بنا بر این است که جلساتی مستمر را برگزار کند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰