آقای استاندار پاسخ بدهند/چرا هیچ شهری از خوزستان در میان هفت شهر خلاق کشور نیست؟

اخیرا سازمان گردشگری و میراث فرهنگی براساس دستور العمل سازمان جهانی یونسکو با تعیین شاخص هایی اقدام به بررسی و سپس معرفی شهرهای خلاق کشور نمود.تاکنون مطالعات مربوطه انجام و قرار است بزودی 7 شهر خلاق کشور معرفی شوند .جالب اینکه علیرغم اینکه خوزستان از جهت گردشگری دفاع مقدس و همچنین آثار فرهنگی و باستانی […]

اخیرا سازمان گردشگری و میراث فرهنگی براساس دستور العمل سازمان جهانی یونسکو با تعیین شاخص هایی اقدام به بررسی و سپس معرفی شهرهای خلاق کشور نمود.تاکنون مطالعات مربوطه انجام و قرار است بزودی 7 شهر خلاق کشور معرفی شوند .جالب اینکه علیرغم اینکه خوزستان از جهت گردشگری دفاع مقدس و همچنین آثار فرهنگی و باستانی دارای مهم ترین و زیباترین مراکز و کانون های گردشگری است اما هیچ یک از شهرهای خوزستان در این رده بندی جایگاهی نداشته است.

alireza younesi (26 of 30)

در همین راستا دبیر کمیته فرهنگ سازی ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر از انتخاب هفت شهر بر اساس استاندارد شهرهای خلاق یونسکو در کشور خبر داد. محمدرضا پوینده با بیان این مطلب، گفت: بر اساس استانداردهای یونسکو شهر خلاق شهری است که از نوآوری ‌ها و توانمندی ‌های شهروندان در توسعه پایدار شهری استفاده کرده و تفکر خلاق ساکنان، همگام و هماهنگ با مدیریت شهری حرکت کند.

او در ادامه افزود: شبکه شهرهای خلاق در اکتبر ۲۰۰۴ به دنبال تصمیمی که توسط یکصد و هفتادمین هیات اجرایی یونسکو گرفته شد، به جریان افتاد. این ایده از پیمان جهانی یونسکو برای ایجاد تنوع فرهنگی به دست آمده است.

مدیر کل برنامه ریزی گردشگری با بیان اینکه شهرهای مختلف ایران در حوزه هایی مانند غذا، فرهنگ، موسیقی و صنایع دستی دارای ویژگی های منحصر به فردی است که با توجه به استانداردهای یونسکو در حوزه شهرهای خلاق قرار می گیرند، اضافه کرد: آلوی ویژه برغان استان البرز، مبلمان شهری ماسوله و سفال لاله جین همدان قابلیت هایی هستند که سبب شده‌اند نام این شهرها در فهرست شهرهای خلاق ایران قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه سازمان میراث فرهنگی به زودی نام شهرهای خلاق را برای اطلاع رسانی عمومی در اختیار رسانه‌ها قرار خواهد داد، گفت: با معرفی قابلیت های شهرهای خلاق، گردشگران به طور حتم این اماکن را به عنوان مقاصد سفر انتخاب می کنند و از دیدن جاذبه ‌های معرفی شده در این شهرها لذت خواهند برد.

*اکنون این پرسش از جناب آقای استاندار باقی است ، شاخص و دلیل ابقای مدیران فرهنگی دوره احمدی نژاد که نتوانسته اند از حقوق فرهنگی این استان استراتژیک بشکل مطلوب دفاع کنند چیست؟ آیا شهرهایی نظیر دزفول ،شوشتر ،ایذه ،خرمشهر و اهواز شایسته حضور در این رده بندی ها نبوده اند ؟ آیا تنوع فرهنگی با وجود این همه جلوه های زیبا بجا مانده از تمدن های بین النهرین و عیلام گرفته تا آثار دوره های حکومت هخامنشیان ، ساسانیان، مشعشعیان اسلام و تشیع برای انتخاب حداقل یک شهر خوزستانی کافی نبود؟ انتظار می رود جناب آقای دکتر مقتدایی چنین مواردی را در زمینه ابقا یا جابجایی مدیران حوزه فرهنگی مورد ملاحظه قرار دهند.زیرا این عرصه ها بهترین معیار برای محک و سنجش توان مدیریتی افراد است.