دکتر مهدی دغاغله به ریاست جامعه قرآنی خوزستان برگزیده شد

ریاست جامعه قرآنی استان خوزستان به “دکتر مهدی دغاغله” قاری و داور بین المللی رسید.برگزاری انتخابات اعضای هیئت مدیره جامعه قرآنی خوزستان مهمترین رخداد قرآنی هفته گذشته استان بود که در کنار برگزاری چندین مسابقه و اعلام نتایج مسابقات، رنگ و بویی قرآنی به استان داده بود.اولین جلسه جامعه قرآنی خوزستان شنبه 5 اردیبهشت به […]

ریاست جامعه قرآنی استان خوزستان به “دکتر مهدی دغاغله” قاری و داور بین المللی رسید.برگزاری انتخابات اعضای هیئت مدیره جامعه قرآنی خوزستان مهمترین رخداد قرآنی هفته گذشته استان بود که در کنار برگزاری چندین مسابقه و اعلام نتایج مسابقات، رنگ و بویی قرآنی به استان داده بود.اولین جلسه جامعه قرآنی خوزستان شنبه 5 اردیبهشت به میزبانی خبرگزاری ایکنای خوزستان برگزار شد. در این جلسه مهدی دغاغله به عنوان رئیس و سیف‌الله معلمی به عنوان نائب رئیس هیئت مدیره جامعه قرآنی استان خوزستان و همچنین جلیل بیت‌مشعل به عنوان مدیرعامل جامعه قرآنی استان خوزستان انتخاب شدند.

858802507615864081343463404

پیام های تبریک شخصیت های قرآنی ایران و جهان

به‌ دنبال برگزاری نخستین دوره انتخابات جامعه قرآنی استان خوزستان و انتخاب دکتر مهدی دغاغله، پیشکسوت و داور بین‌المللی به‌عنوان رئیس این جامعه، پیام‌های تبریکی از سوی جمعی از بزرگان قرآن جهان اسلام خطاب به وی ارسال شد.در پیام دکتر احمد نعینع، چهره سرشناس جهان اسلام از مصر خطاب به دکتر دغاغله آمده است: «خدمت به قرآن و اهل قرآن مطمئناً سعادت و توفیقی می‌طلبد که نصیب بندگان خاص خداوند می‌شود. اهل قرآن بدون شک اهل الله و خاصه درگاه او هستند. خبر انتخاب جنابعالی به‌عنوان رئیس جامعه قرآنی استان خوزستان که بحمدالله از چهره‌های بارز و سرشناس جهان اسلام هستید مایه مسرّت و خوشحالی شد. توفیق خدمت به این کتاب الهی را در سرزمین نور و قرآن از خداوند متعال مسئلت می‌کنم».همچنین، شیخ طه محمد عبدالوهاب از قاریان برجسته مصری نیز در پیامی ضمن تبریک انتخاب دکتر دغاغله به ریاست جامعه قرآنی خوزستان اظهار امیدواری کرد که این انتخاب باعث نشر و گسترش بیشتر فرهنگ غنی قرآن کریم در جمهوری اسلامی ایران و کشورهای منطقه شود.

85877089153387913331317288232

دکتر یحیی‌الصحاف قاری و داور برجسته قرآن کریم کشور عراق نیز اظهار کرد: «بدون شک انتخاب جمعی از بزرگان قرآنی به عنوان مدیران جامعه قرآنی در استان خوزستان مایه مباهات است. بنده ضمن تبریک این انتخاب مطمئن هستم شاهد حضور بیش از پیش قاریان، حافظان و فعالان قرآنی استان خوزستان در سطح جهان اسلام خواهیم بود».همچنین، استاد دکتر حمیدرضا مستفید، از داوران برجسته قرآن جمهوری اسلامی ایران نیز در پیامی آورده است: «انتخاب دکتر دغاغله به عنوان رئیس جامعه قرآنی استان خوزستان را به وی و مردم خوزستان تبریک می‌گویم و از خداوند متعال توفیق و موفقیت در خدمت به این کتاب الهی را مسئلت می‌کنم».دکتر خالد برکات از لبنان نیز اظهار کرد: «مطمئناً حضور در جامعه قرآنی جهت خدمت به کتاب الهی شرافتی است که نصیب هر کسی نمی‌شود و این امر به واقع تکلیفی الهی برای این عزیزان است».همچنین، دکتر ماجد نجار عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان با اشاره به حدیث نبوی « خیرکم من تعلم القرآن وعلمه» بیان کرد: «شرافت خدمت به کتاب الهی سعادت عظیمی است که خداوند به خاصان خویش اهدا می‌کند».

زندگینمامه استاد مهدی دغاغله

در این میان اشخاصی هستند که از این اندک فرصتی که به صورت گذری در این سرزمین پهناوراستفاده و وقت خود را صرف تعلیم و تعلم قرآن کرده‌اند و در مقابل، قرآن به این اشخاص پاسخی مثبت عطا کرده است که همانندی برای آن وجود ندارد.مهدی دغاغله، چهره نام‌آشنای قرآنی کشور از این دست اشخاصی است که هم و غم خود را صرف فعالیت قرآنی کرده است. مهدی دغاغله، سحرگاه روزی بهاری در سال یک هزار و سیصد و ۴۷ در چهل کیلومتری اهواز در روستایی که بی‌بهره از امکانات رفاهی بود، متولد شد.پدرش امین و معتمد محل و مادر نیز روضه‌خوان بود. مهدی اولین فرزند خانواده به همراه سه برادر و خواهر کوچکترش فضایی کاملا قرآنی را در منزل ایجاد کرده بود.

این فعال قرآنی در گفت‌و‌گویی صمیمی با ایکنای خوزستان، قرائت مداوم پدر را مایه آرامش خود در همه لحظات کودکی دانست و گفت: قرائت پدرم تاکنون در ذهنم ماندگار است و دست‌های نوازش‌گر پدرم را هیچ‌گاه فراموش نخواهم کرد.در سن ۷ سالگی همانند دیگر همسالان خود به مسجد می‌رود و خود را مقابل سیدلفته منصوری، اولین معلم قرآن خود در تمام حیات زندگی‌اش می‌بیند. مهدی پس از حضور در این جلسات با اعلام خبر شرکت در کلاس‌های قرآن به پدر و مادر، باعث خوشحالی خانواده می‌شود.این فعال قرآنی در خصوص دوران تحصیل ابتدایی و فضایی که در آن مشغول به تحصیل بود، اظهار کرد: در زمانی که رعایت نکردن حجاب و شئونات اسلامی مایه تمدن و فرهنگ هر شخص به شمار می‌رفت، خانم عفت معلم تعلیمات دینی سال دوم ابتدایی با رعایت کامل موازین اسلامی بر سر کلاس حاضر می‌شد. هیچ‌گاه تفاوت پوشش خانم عفت را با دیگر دبیران مدرسه فراموش نخواهم کرد.مهدی در سال ۱۳۶۴ به حج مشرف شد و اولین سفر خود به منظور انجام مناسک حج انجام داد. این سفر نیز به دنبال کسب رتبه اول مسابقات اوقاف کشور بود که به همراه ۱۰ نفر دیگر انجام شد، زیباترین خاطره‌ای است که از دوران جوانی تاکنون در یادش باقی مانده است.

پدری قرآنی؛ همسر و فرزندانی قرآنی

مطمئناً از همچنین انسانی که خود را با قرآن آمیخته است فرزندانی قرآنی نیز وارد عرصه تلاوت قرآن خواهند شد. صالح، محمد، فاطمه، دانیال و میکائیل فرزندان مهدی دغاغله هستند که به صورت ویژه در حال قرائت قرآن هستند.از مهم‌ترین دستاوردهای فرزندان مهدی دغاغله حضور صالح، فرزند ارشد وی در گروه تواشیح ثقلین اولین گروه خوزستان در زمینه تواشیح بوده است که به گفته برخی فعالان قرآنی می‌تواند در این زمینه جای پدر را بگیرد. صالح دغاغله قاری بسیار توانایی است که مدرس خود را در تمام مراحل زندگی و در همه زمینه‌ها پدر می‌داند که از آن به عنوان الگوی خویش یاد می‌کند.

فاطمه دغاغله نیز عناوین مختلفی در زمینه قرائت قرآن دارد که مهم‌ترین آن کسب رتبه دوم مسابقات قرآن، نماز و عترت دانش‌آموزی در بخش نخبگان آبادان بوده است که این مسابقات اسفند ۹۲ در آبادان برگزار شد.اما دیگر فرزندان این قاری بین‌المللی به صورت نیمه وقت برای پیشرفت در زمینه قرآن در حال انجام فعالیت هستند که پدر در خصوص آنها می‌گوید: آینده بسیار روشنی را برای همه فرزندانم آرزوم دارم اما برنامه ویژه‌ای برای دانیال و میکائیل کوچکترین فرزندانم دارم که در زمینه حفظ باید آن را عملی کنم.نرگس سالمی، قاری و مدرس دانشگاه آزاد اسلامی اهواز، همسر این فعال قرآنی است. سالمی از داوران بنام رشته قرائت قرآن در بخش بانوان است که اکنون در کنار تدریس در دانشگاه مشغول به آموزش فرزندان خود دانیال و میکائیل برای حفظ قرآن است. میکائیل فرزند ۵ ساله حاج مهدی نیز به صورت پراکنده جزء ۳۰ قرآن را فرا گرفته است.

مکه؛ اولین تجربه همخوانی قرآن مهدی دغاغله

مهدی دغاغله موفق شده است که در مکه مکرمه برای اولین‌بار همخوانی آیات اسماءالله را تجربه کند و این نقطه‌ای بود در حرکت به سوی تواشیح.وی در این خصوص می‌گوید: بسیار لذت‌بخش بود و مصمم شدم که پس از بازگشت به ایران گروهی را برای تواشیح جمع‌آوری کنم که پس از بازگشت به همراه ناصر و عبدالرزاق، دو بردارم و سید کریم موسوی که در سنین پایینی، اقدامات اولیه را آغاز کردم.گروه تواشیح ثقلین در سال ۶۴ یعنی پس از بازگشت از اولین سفر معنوی به مکه مکرمه تشکیل شد. این گروه متشکل از افرادی بود که اکنون از بزرگان قرآن، ابتهال و تواشیح کشور هستند که از منطقه محروم عین ۲ شهرستان اهواز بودند.

سفر به مهد قاریان جهان؛ پربارترین سفر برای مهدی دغاغله

به اذعان بسیاری از فعالان قرآنی کشور مهدی دغاغله صاحب اولین‌ها در امر تواشیح کشور بوده است. وی سفرهای متعددی را به کشورهای مختلف اسلامی انجام داده است اما پربارترین سفر خود را حرکت به سمت کشور مصر مهد قاریان و مبتهلان جهان اسلام دانست. وی در این سفر موفق شده بود که بسیاری از افرادی که تنها نامشان را شنیده بوده و با صدای آنها آرامش می‌گرفت را ببیند. صحبت و همراهی با عثمان طه نویسنده قرآن کریم نقطه عطفی در این سفرها بوده است؛ اما این قاری برای رسیدن به این شکوفایی بزرگ راه بسیار پرفراز و نشیبی را پیموده است.داور بین‌المللی مسابقات قرآن کریم دارای تألیفات بسیار فراوانی در زمینه اجزا مختلف قرآن است که مهم‌ترین آنها از نگاه خویش پایان‌نامه دکتری وی بوده است که از آن با عنوان (بررسی تناسب لفظ و معنا در موسیقی درونی و برونی و واژه‌گزینی قرآن کریم) یاد کرد.

وی گفت: با توجه به اینکه سفر به کشور مصر برای بنده دارای فضایل علمی بسیار فراوانی بود در این رابطه کتابی با نام سفر به مصر پایتخت قرائت تألیف کرده‌ام که در حال آماده‌سازی برای چاپ دوم بوده است.این فعال قرآنی خوزستان یکی از پایه‌های اصلی جلسات قرآن مسجد نور سازمان آب و برق خوزستان که به صورت هفتگی در حال برگزاری است و با استقبال بسیاری از فعالان و مخاطبان علوم قرآنی در خوزستان نیز مواجه شده است.حاج مهدی در زمینه ورزش نیز مقام‌های فراوانی برای شهر خود کسب کرده است. از سال ۶۳ به عضویت در تیم بسکتبال خوزستان درمی‌آید که به همراه آن تیم در مسابقات کشور حاضر می‌شود. اما فعالیت ورزشی مهدی به اینجا ختم نمی‌شود بلکه در سال ۶۵ در مسابقات دومیدانی در رشته استقامت رتبه اول خوزستان را به خود اختصاص داد و پس از آن ورزش را کنار گذاشته و به جبهه‌های حق علیه باطل ملحق می‌شود.

از خود گذشتگی برای قرآن باعث پیشرفت من شد

حاج مهدی دغاغله در خاطراتش از خوابیدن در خیابان این چنین می‌گوید: جوانی ۲۰ ساله بودم که شوق فراگیری علوم قرآنی تنها خواسته و هدفم بود. آوازه برگزاری دوره‌های آموزشی قرآن استاد سیف‌الله معلمی باعث شد که دوری راه نتواند مانعی برای حضور در این کلاسها شود. این دوره در مسجد آیت‌الله جزایری اهواز برگزار می‌شد و تا پاسی از شب نیز ادامه داشت. به دلیل نبودن وسایل نقلیه برای بازگشت به منزل مجبور می‌شدم که شب را در خیابان سپری کنم و صبح به منزل بروم.دغاغله این از خودگذشتگی برای قرآن کریم را مایه پیشرفت خود دانست و گفت: هر شخصی برای خدا باشد خدا برای او خواهد بود. در آن زمان و با توجه به سختی‌های فراوانی که وجود داشت من و دیگر دوستانم بر این خطرات صبر کرده و یکی پس از دیگری آنها را پشت سر می‌گذاشتیم.دفاع مقدس و همزمان شدن با دوران جوانی حاج مهدی باعث شد که سلاح بردارد و برای دفاع از مام وطن راهی شود. ۴۶ ماه در نبرد حق علیه باطل در کربلای خوزستان بخش دیگری از زندگی این شخصیت قرآنی است؛ در این باره می‌گوید «در آن زمان قرآن کریم، آمیخته با وجودم شده بود».وی شرکت در عملیات فاو را از مهم‌ترین رویدادهای زندگی خود اعلام کرد و گفت: اگر دشمن را به هلاکت نمی‌رساندیم، به یقین کشته می‌شدیم. اما با تمام قوا برابر دشمن تا دندان مسلح بعثی ایستادگی کردیم و ماندیم.

نگرش سطحی به قرآن؛ باعث بروز مشکلات در فعالیت‌های قرآنی

از مهدی دغاغله در خصوص ضعف‌های قرآنی موجود پرسیدیم که در پاسخ گفت: سطحی‌نگری بسیاری از فعالان و مسئولان قرآنی کشور باعث بروز بسیاری از مشکلات برای فعالیت‌های قرآنی شده است و تا زمانی که این سطحی‌نگری از بین نرود به مراد خود که همان جامعه قرآنی است نخواهیم رسید.وی افزود: بسیاری از دردهای قرآنی ما از همین نگرش سطحی به وجود می‌آید و برای برطرف کردن این معضل باید پژوهش‌های قرآنی در جامعه افزایش یابد.این فعال و قاری بین‌المللی در ادامه و در خصوص اینکه از میان تلاوت،‌ تدریس و پژوهش قرآنی کدام گزینه را برمی‌گزیند، اظهار کرد: بسیاری از علوم قرآنی تاکنون نهفته مانده است و پژوهش‌گران باید به نهفته‌های علم قرآن پی برند تا مایه سعادت محقق شود.قاری بین‌المللی قرآن کریم برترین مسابقات قرآن در سطح بین‌المللی را مسابقات کشورهای مالزی، پاکستان و ایران دانست و گفت: مسابقات مالزی با توجه به اینکه برترین‌های قرائت تحقیق در آنجا حضور می‌یابند اما از نظر عدالت‌ داوری تاکنون بسیار ضعیف عمل کرده است اما مسابقات پاکستان و ایران از نظر کیفی و کمیتی در بخش داوری و قرائت از مسابقات مالزی بهتر بوده است.

رعایت نکردن قواعد ریز تلاوت‌ها؛ ضعف برخی قاریان ایرانی

دغاغله ضعف قرآنی موجود برخی از قاریان کشور و تفاوت با قاریان مصری را رعایت نکردن برخی اصول ریز در تلاوت‌ها دانست و گفت: در حال تدوین مقاله‌ای با محوریت اشاره به نکات ریز در تلاوت‌ها هستم که در صورت تأیید شورای عالی قرآن در زمان نه چندان دور در اختیار عموم گذاشته خواهد شد.قاری بین‌المللی قرآن کریم که هم‌اکنون در حال تدریس درعلوم قرآنی و دینی در دانشگاه‌های خوزستان است، در خصوص ارتباط خود با دانشجویان در کلاس درس اظهار کرد: با توجه به افزایش خطوط ارتباطی و پیشرفت تکنولوژی با بیشتر دانشجویان خود در ارتباط هستم که این مسئله باعث پیشرفت مطالعاتی بنده نیز خواهد شد.وی در پایان آیه ۵۳ سوره زمر را آرامش‌ بخش‌ترین آیه قرآن برای خود دانست و گفت: انسان در همه شرایط دشوار زندگی نباید از رحمت وسیع خداوند ناامید شود که ناامیدی بدترین آفت هر انسان است. هر آن کس که خود را با قرآن آمیخت توانست درجات ترقی را بپیماید و مانند پرنده‌ای در آسمان آلوده و پر از کینه زمین پرواز کند و خود را به معبود خود هر آنچه بیشتر نزدیک کند.