بحران حيات رژيم صهيونيستي / دکتر عبدالحمید خاکسار
این روزها شاهد شدیدترین برخورد نظامیان صهیونیست با مسلمانان بیدفاع غزه هستیم؛ برخوردی غیر بشری و غیر انسانی که هیچ گونه منطق نظامی و توجیه انسانی ندارد.به یقین تمامی وجدانهای بیدار در پی یافتن پاسخ به این پرسش هستند که علت این همه ددمنشی و کشتار چیست و چرا رژیم صهیونیستی هرازگاه و به بهانههایی […]
این روزها شاهد شدیدترین برخورد نظامیان صهیونیست با مسلمانان بیدفاع غزه هستیم؛ برخوردی غیر بشری و غیر انسانی که هیچ گونه منطق نظامی و توجیه انسانی ندارد.به یقین تمامی وجدانهای بیدار در پی یافتن پاسخ به این پرسش هستند که علت این همه ددمنشی و کشتار چیست و چرا رژیم صهیونیستی هرازگاه و به بهانههایی کوچک، حملات وحشیانه خود را از زمین و هوا در سطح وسیع به غزه (باریکه قدرتمند مقاومت) وارد میکند و با ایجاد ترش و وحشت صدها پیر و جوان و زن و کودک را به خاک و خون میکشد.
میدانیم که صهیونیستها از آغاز ورود خود به سرزمین فلسطین در سال ۱۹۰۷ هم قسم شده بودند و با نام گروه «پارژیورا» پرچمی برافراشتند که شعار آنان این بود: «یهود با آتش و خون نابود شد و با آتش و خون بار دیگر قیام خواهد کرد». این شعار، اساس سیاست نظامی رژیم صهیونیستی و عامل توجیه رفتار نظامیان است.گویا امروزه این شعار راهبردی کارایی ندارد و کشتار مردم بیگناه، نه تنها حیات سیاسی یهود را به آنان برنگرداند، بلکه روز به روز افکار عمومی علیه روشهای خصمانه صهیونیستها جریحهدارتر شده و تنفر جهانیان را نسبت به آنان بیشتر برانگیخته است.این وضعیت، صهیونیستها را با مشکلات جدی در درون و بیرون سرزمینهای اشغالی روبهرو ستاخته و نوعی مرگ زودرس را برای رژیم صهیونیستی فراهم ساخته تا بدانجا که این رژیم غاصب دچار بحران حیات شده و روز به روز بر این بحران افزوده میشود.با نگاهی اجمالی به رخدادها و اوضاع و احوال داخلی و خارجی، میتوان برخی از مؤلفههای بحران حیات رژیم صهیونیستی را به شرح زیر عنوان کرد؛
۱ ـ ضعف بیش از اندازه ناشی از عدم مشروعیت و مقبولیت در داخل سرزمینهای اشغالی که این رژیم را با خیزشها و اعتراضات داخلی روبهرو ساخته است.
۲ ـ برخوردار نبودن از وجهه مناسب در خاورمیانه و جهان که رژیم صهیونیستی را در نگرانی شدید قرار داده و در پی یافتن همپیمانان جدیدی در جهان و خاورمیانه است.
۳ ـ ضعف ناشی از موقعیت ژئوپلیتیک که به خاطر فقدان عمق استراتژیک قابل قبول با این رژیم ـ که دارای مساحت کم و انزوای جغرافیایی است ـ به عنوان یک آسیب استراتژیک جدی مطرح و به عنوان یک موضوع بغرنج برای اسراییل متجاوز تبدیل شده است.
۴ ـ ضعف جمعیتی نسبت با جمعیت کشورهای منطقه که به عنوان دشمن صهیونیستها به شمار میروند. از آنجا که حدود ۸۰ در صد ساختار اقتصادی و جمعیتی این رژیم در سه شهر بیت المقدس، حیفا و تل آویو قرار گرفته، موجودیت این رژیم را متزلزل ساخته است.
۵ ـ تنفر جهانیان و افکار عمومی از جنگطلبی و توسعه شهرکسازی در سرزمینهای اشغالی که از نتانیاهو چهرهای خونخوار و وحشی ساخته است.
مجموعه این دلایل و دلایل مشابه که این یادداشت مجال پرداختن به آنها نیست، باعث شده است، مسأله امنیت صهیونیستی بسیاری از خطمشیهای داخلی و خارجی این رژیم را تحت تأثیر قرار دهد، به گونهای که حتی تعهد سنتی ایالات متحده امریکا و حمایت بیدریغ او هم نتوانسته است، اسرائیل متجاوز را از مرگ حتمی و بحران حیات نجات بخشد.بنابراین اکنون که رژیم صهیونیستی موجودیت خود را با حمله به نوار غزه اثبات میکند ـ که خود دلیل محکم فروپاشی این رژیم از درون است ـ باید افکار عمومی جهان و مسلمانان در کشورهای عربی و اسلامی را برای انتفاضه تهاجمی فرهنگی علیه این رژیم غاصب و جنایتکار بسیج کرد و با تهییج افکار عمومی، خیزش جدیدی برای تسریع در نابودی صهیونیستها حتی بدون توسل به قدرت نظامی فراهم آورد. البته راهبرد مقابلهبهمثل باید با هوشمندی تا پایان خط و با پیشرفتهترین امکانات تداوم یابد. بیگمان فرصت روز جهانی قدس، امکان مناسبی برای به میدان آوردن همه آزادیخواهان به ویژه مسلمانان در سراسر کشورهای جهان برای آغاز این خیزش همگانی خواهد بود. به امید بیداری دولتهای عربی و اسلامی و همراهی آنان با مسلمانان در قیام علیه صهیونیستهای غاصب؛ انشاءالله.
* پژوهشگر و استاد دانشگاه
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰